Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama Vousatá je malá a málo žere

Ahoj,

před rokem jsem si pořídil Agamu Vousatou, jako první terárium. Po dlouhém studování a zkušenostech z akvaristiky jsem si vyrobil terárko, vybavil ho a od chovatelky pořídil Agamu. Teď nedávno jsem se seznámil s chlapem, co je chová již několik let a ukazoval mi roční kousek, kterej byl větší a podle všeho i o dost víc jí. Nechtěl jsem bejt za totálního debila, tak se ptám taky. Byl bych strašně nerad aby se našemu Edgarovi dělo něco špatně.

Terárko jsem vyrobil v rozměrech 80x40x40 a 2 x průduch na větrání (1. 5x50 cm a 2. 2x20 cm). Vytvořil jsem dvě výhřevná místa s tím, že jedno je se slabší žárovkou a druhé se silnější + UVB lampa. Pod UVB je samozřejmě vytvořenej plac pro výhřem, kde Edgar tráví asi nejvíc času.

Krmíme cvrčka a švábama. Vždy řádně obalím ve směsi sépiovky a Raboranu. Problém je, že sní maximálně 2 ks denně. Někdy i žádnej. Samozřejmě dáváme zelený. Úplně miluje bazaku, čerstvou utrženou, tu jde sníst hned, asi mu voní. Dáváme samozřehmě i další zelené, jako pampelišky, jahody, melouna, zelí atd. Navíc má v terárku Fíkus, který moooc rád okousává.

Jednou za tři dny postříkám Edgara a Fíkus rozprašovačem. Snažíme se i jednou za 14 dní koupat Edgara ve vaně, nebo lavoru. To je vždy zaručený hov*o :-D

Docela mě děsí, že vůbec nevyrostl, co mám dělat a co dělám špatně. Jenom do mě, třeba jsem něco opravdu posral...

Zde jsou fotky terárka a příslušenství: http://leteckaposta.cz/817234114

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny