Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rohatka nežere

Dobrý den, prosím o radu a pomoc.

Máme doma cca 3 měsíce malou rohatku. Při zakoupení měla 3 cm, nyní 6 cm. Terárko s větší vrstvou rašeliny, miska s vodou, rostliny, výhřev bodovou žárovkou, teplota 25-30 st. Rohatka až doposud bez problémů, krmíme hlavně žížaly, občas holata, šváby odmítá. Obvykle jsme krmili každý druhý nebo třetí den. Vylučuje obvykle jen jednou týdně, někdy i déle.

Nyní už šestý den rohatka odmítá potravu. Nejdřív se ještě pokoušela žížaly chytit, ale když netrefila na první pokus, už se nesnažila. Dnes se už ani nepokusila a o potravu nejeví zájem. V čem může být problém? Vizuálně vypadá normálně, přes den je zahrabaná, večer se obvykle vyhrabe a kouká, ale jíst nechce. Jak dlouho vydrží žába této velikosti bez příjmu potravy?

Předem děkuji za rady. Mám obavy, aby jí něco nebylo.

Předmět Autor Datum
Dobrý den, dle toho, co píšete, máte podmínky v pořádku. Prostě jen nemá hlad. Ta moje někdy žere ja…
Barb. 28.06.2017 23:18
Barb.
Děkuji Vám za odpověď, naštěstí se už mezitím zase rozežrala. Překvapilo mě, že jindy je pořád tak v… poslední
JulieN 29.06.2017 07:49
JulieN

Dobrý den,
dle toho, co píšete, máte podmínky v pořádku. Prostě jen nemá hlad. Ta moje někdy žere jako bezedná, v květnu mi za celý měsíc sežrala jen 1 hole, a to je rok stará!
Vždycky se řídím tím, v jakém "stavu" je přes den. Pokud je odkopaná, krmím. Pokud zahrabaná, chce mít klid.
Navíc rohatky jsou podle mě hrozné telata - zvlášť ta moje. S pinzety si nevezme, musím jí potravu nechávat volně po teráriu. A jak píšete, kolikrát se mi stalo, že netrefila a beze zájmu. Nechala jsem jí tam ta holata/sarančata/žížaly, a když byla v klidu a nerušena, po čase všechno sežrala.
Takže nemějte strach, nic se neděje :)

Děkuji Vám za odpověď, naštěstí se už mezitím zase rozežrala. Překvapilo mě, že jindy je pořád tak vyhládlá a najednou nechtěla.. Telata to jsou, naše je strašně nešikovný lovec a dost často střílí mimo. Z ruky / pinzety si nebere nic, nejvíc na ni platí, když jí žrádlo hodím přímo před ní, ten pád ji nějak povzbuzuje. Ale hlavně, že už žere. Ještě jednou díky, nemám s nimi moc zkušeností a tak se všeho bojím :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru