Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jakýkoliv "zelený" had pro začáečníka

Jestli chováš dendrobátky, felzumy, atd - tak jistě už máš něco nastudováno a začátečník nejsi.

Zkus třeba Rhynchophis boulengeri. Jsou to parádní užovky - jediný problém je u mladých s rozkrmováním. Když seženeš odrostlá mláďata, mělo by to být bez problénů. To samé by se defakto dalo říct o Philodyas baroni - zde už jsou ale zadní jedové zuby. Zase bych to tolik nedramatizoval - pokud je člověk nejistý, stačí si vzít na manipulaci rukavice..

Relativně zelená může být i japonská užovka Elaphe climatophora, žlutozelené třeba Lamprophis aurora... Pokud by ti nevadili potravní specialisti, potom třeba žabo/ještěrožravé užovky rodu Philothamnus. Tady bacha na importy - když seženeš čerstvá zvířata v dobré formě, můžou ti dělat radost dlouho. Z krmení ještěry a žábami ale zase hubne peněženka. Navíc to jsou hadi, kteří mají dobrý zrak a při prvních známkách nebezpečí se schovávají v nutných úkrytech. Proto si je moc neužiješ - alespoň pár měsíců ze začátku určitě ne.
Opheodrys taky dobré - seženeš občas na terraristik i odchovy. Jen to je had, který žere hmyz a nedožívá se příliš dlouho..

Zelených hadů je samozřejmě víc - i ten Chondropython není zase tak náročný, pokud člověk sežene odchovové zvíře a dodržuje základní pravidla chovu. Je o nich toho napsáno opravdu hodně - viz kniha Complete Chondro

Chování, vzhled i chov samotný u krajt a užovek se dost liší. Jde o to, co od nich čekáš

------------------------
Potom samozřejmě z jedáků od albolábra po mambu - každému dle velikosti pytlíku :) Když člověk není debil a dodržuje základní pravidla, albolábra brát do "teplejch" prakticky nemusí - max rozkrmování, dosvlečení kůže, prohlídka stavu, atd.. U adultů si ale člověk může pomoci skleněnou trubkou a zoubky držet dál od svojí tenké pokožky.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny