Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Heterometrus petersi

Ahoj všichni.
Potřebuju poradit. Mám doma již několik měsíců (cca 5 měsíců) Heterometrus petersi. Vypadá to na samičku a je dospělá. Krásně žere (první den mi sežrala 15 větších cvrčků), s tím problém nemám, ale když jí chci vyndat z terárka, abych se na ní podívala a zkontrolovala, nechce se jí a snaží se bojovat. Myslíte, že za nějaký čas se nechá vyndat z terárka? Nebo je to prostě bojovnice :-D:-D a mám jí tam raději nechat?
Děkuju za rady :)

Předmět Autor Datum
Přeji hezký den, můj názor je takový, že to není pes...tudíž nějaké ochočení bych vyloučil. Jak už… nový
Filip96 27.07.2017 14:22
Filip96
Děkuju za názor. Jen abych upřesnila, tak ho nechci ochočit či venčit, jen bych jí ráda vyndala z te… nový
Angeluska 27.07.2017 14:44
Angeluska
Zrovna heterometrus se staví do obranného postoje v podstatě bez výjimek. A to mám u nich už odchova… poslední
Araneus84 28.07.2017 15:04
Araneus84

Přeji hezký den,

můj názor je takový, že to není pes...tudíž nějaké ochočení bych vyloučil. Jak už to v přírodě bývá jsou jedinci agresivnější a mírnější. Řekl bych, že každé zvíře, si zvykne, že je člověk jeho součástí, když je chované v zajetí, ale jak jsem již napsal, každý jedinec má svou povahu. (ale nejsem žádný odborník a už vůbec né přes štíry)

Zrovna heterometrus se staví do obranného postoje v podstatě bez výjimek. A to mám u nich už odchovanou f2 generaci.
Například podstatně jedovatější tityus stigmurus se pro změnu do obranného postoje nestaví skoro vůbec a je možné je brát i do ruky (což by se samozřejmě nemělo), u nich už mám xx generací.
Obecně je nejlepší s jakýmkoli štírem manipulovat pomocí velké polévkové lžíce, kterou ho podeberete, pokud je moc velký, můžete ho na ní přidržovat velkou pinzetou. Takto přenáším i nejjedovatější leiruse a žádný problém.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru