Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vysoké terárko pre gekona

Kůru jsem sebral při procházce lesem na okraji u "schromaždiště" pokácenejch stromů. Nikdy se mi nepovedlo zjistit z jakého stromu to je, ale je to hodně členitá kůra s hlubokými vráskami a vypadá to, že bude z nějakého tvrdšího dřeva, protože prozatím neplesniví (v terárku je už skoro 5 let).
Větve jsou z zrostlé kroucené vrby. Vydrželi mi takhle zelené asi půl roku, než jsem odjel na víkend pryč a 2 dny se nerosilo. Pak kůra zhnědla. Teď jsem dobastlil automatický rošení a jak se drží vlhkost, tak zakořenily do rašeliny a obrůstají novejma výhonkama s listím. Je to celkem pěkný, ale musim to střihat, protože bych neměl za chvilku v terárku k hnutí. :)
Světlo je stará vysvícená výbojka, která už moc UVB nevydává (svítí už asi 4 roky), tudíž je hlavně pro teplo. Svítí od 8:00 do 20:00 a prozatím se nestalo, že by mi na ní hupsnul dříve, než zhasla. Jednou po zhasnutí jsem viděl, jak je nasoukanej mezi výbojkou a krytem, ale to byl ještě hooodně prťavej a podruhý jsem to už neviděl. Nicméně po zhasnutí je na krytu přilepenej celkem často.
Zrovna přemýšlím, zda by do tohohle terárka nešlo dát ještě samici, ale prozatím hodně váhám... :)

PS: Původně to bylo také terárium pro chameleona. ;)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny