Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nevím si rady

Agama od chovatele stojí mladá třeba 200kč, sunglo nemá nic moc navíc oproti žárovce z elektra za 50kč nebo tak nějak. Malej kýbl písku vezmete dětem z pískoviště nebo je na každý stavbě za úsměv. Za to ,co jste za tohle asi dala ve zverexu jste mohla mít odpovídající vybavení - ale to je vaše věc, jak nakládáte se svými financemi. Finance nejsou živý a necítěj bolest, ale osobně když mám koupit něco dražšího, tak se trochu porozhlédnu a pozjišťuju si pár informací, abych ty peníze nevyhodila oknem, žejo..

Agamu pokud ještě žije dejte ihned do mrazáku a zítra do popelnice, na ostatní je už pár měsíců pozdě, protože kosti i čelisti má zohýbaný a gumový a vnitřnosti zničený. Umírat na selhání orgánů bez pomoci údajně dost bolí. Můžete udělat ještě jednu jedinou věc, slíbit nám, že si už nikdy nepořídíte žádné zvíře.

Což o to, nejste první ani poslední kdo umučil zvíře, třeba tím, že si myslel, že v žárovce je uv spektrum když v ní nikdy nebylo, nebo že jako něčemu pomůže slunit zvíře za sklem... Ale hlava mi nebere, JAK JSTE SI U NEROSTOUCÍHO ZVÍŘETE MOHLA MYSLET ŽE HO PŘEKRMUJETE?? A řešit to snížením množství potravy???!! Tímto způsobem uvažování totiž zvíře (a samozřejmě i dítě) zabijete vždy. Je opravdu smutný, že jsou plazi tak odolní tvorové, že v tomhle strašným stavu dokáží být ještě naživu - vychrtlé, nepohyblivé, do pusy podaná potrava z něj okamžitě jde spodem nebo horem zase ven. A že je "chovatel" v tomhle stavu ještě navíc nechá!

Proč jste to nechala dojít až tak daleko? To jste si za další a další měsíce kdy zvíře nepoporostlo jako řekla, že problém je vyřešen?? Jako před těma prázdninama jste si myslela, že vše je v pořádku?? To jste fakt nevnímala, že to zvíře celkem dost trápíte když celou tu dlouhou dobu vůbec neroste a ani zřejmě není schopný dostat do krku standardní stravu - hmyzáka s normální "skořápkou"? Proč jste ho neutratila už dávno, pokud si veterináře nemůžete dovolit? To že nemáte peníze na veterinu vám snad nedává právo to zvíře takhle dlouhodobě mučit! Hlavně že úplně zbytečný sunglo za několik stovek a písek ve zverexu jste zaplatit mohla..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny