Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nevím si rady

Všem děkuji za vyjádření všech názorů a za veškeré informace. Má nejhorší chyba v mém celém životě.

Příručku o agamách jsem si koupila ještě před koupí agamky, i jsem si zjišťovala všelijaké pro a proti.
Veškeré vybavení jsem zakoupila ve zverimexu, prodejce mě informoval, že je to to nejlepší co může být. Žárovka byla naprosto stejná co měli oni u agamek co prodávali.
Snížit příjem potravy jsem pouze zkusila, ale nepomohlo to. Bylo mi řečeno, zda ji nepřekrmuji. Ale jakmile potravu přestala zvracet, dostávala výše zmíněné množství. (10-11)
Agama vypadá naprosto stejně od prvního dne, co ji máme doma. Kromě toho jednoho neúplného svlečení se prostě nesvlékala.
Pokaždé když jsem přišla do zverimexu, ptala jsem se, proč neroste, proč se nesvléká a tam mi odpověděli, že to je tím, že málo jí. Když jsem řekla že zvrací, nebo má častější stolici, bylo mi řečeno, že mám přejít čistě na rostlinou stravu. (Takže jsem si koupila již od začátku zvíře co není v pořádku)
V jiném zverimexu jsem viděla agamu, co měla půl roku a byla 3x taková co naše, majitelka zverimexu mi řekla, že je to normální, že má doma 3 agamy a dvě jsou velké a jedna strašně maličká.
Tyhle informace a má neznalost mě vždy upokojily, že je vše v pořádku a jak jsem se teď dozvěděla, tak jsem trápila nevinné zvíře rok a něco.
At napíšu cokoli, nic neospravedlní to, že jsem si nechala nakukat nesmysli od lidí co ví houbelec a nezeptala se na to odborníka.

Mám doma 4 pejsky (chovná stanice) Voliéru s papoušky, křepelkami. KOI kapříky. Všechno chováme v těch nejlepších podmínkách, snažíme se jim dávat všechno co potřebují a zvířátka u nás umírají pouze stářím. To, že jsem dělala všechno co se mělo naprosto špatně, je teď pro mě ta nejhorší facka jakou jsem mohla dostat.
Jenže u ostatních zvířátek nám radili do začátku samotní chovatelé, tohle bylo první a poslední zvíře ze zverimexu. Vážně mě ani na sekundu nenapadlo, že by mi poradili špatně, ve vybavení do terária a vědomě mě nechali utýrat nějakého tvorečka.

Omlouvám se všem, které jsem rozhořčila a děkuji všem za reakce.

A ještě chci dodat, problém se zvracením a nesvlékáním, častou stolicí atd., byl už od prvního dne co agamku máme. To že je zesláblá a přestala jíst, nastalo až teď Nyní je to tak 4 týdny, ale ode dne kdy jsem přidala příspěvek agamu hlídám každý den, krmím jí a dnes se postavila na nohy a sama chytala cvrčky, já nevím co mám tedy dělat. Mám jí dát do mrazáku a nechat ji umřít, nebo když to neudělám nechám ji umírat bolestivou smrtí mnohem déle? Já na ni vidím zlepšení, ale nevím jestli to stačí.
O křivici jsem četla, bylo to první na co jsem se ptala asi po měsíci, co jsem měla agamu a poprvé se svlékla a neúplně. Ale opět, ptala jsem se na to pána ze zverimexu. A očividně o tom nevěděl o nic víc než já, jen mi řekl první hloupost co ho nejspíš napadla a mě ani na sekundu netrklo, že nemluví pravdu.
Mrzí mě to.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny