Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dítě a leguán zelený

Proč vás zajímá rychlost běhání? Leguán není pes a volné pobíhání po bytě se sedmiletým dítětem za ocasem není dobrý nápad.
V první řadě počítejte s pořizovacími náklady cca 5 000 Kč na vybavení (střízlivý odhad) s tím, že to není konečná částka a lego bude tak do 3 let potřebovat výrazně větší terárium (cca 2x1.5x1 m alespoň).
Dále doufám víte, že je to býložravý ještěr. To s sebou nese nutnost každodenního krmení (2x denně) pestrou zeleninovo-ovocnou stravou (zhruba 500 + Kč měsíčně/spíš víc/) a máte někoho, kdo vám bude zvíře krmit v době nepřítomnosti? S každodenním krmením jde ruku v ruce také vyprazdňování několikrát denně, většinou hlavně do bazénu s vodou.
Také musíte počítat s tím, že lego se s vámi na začátku rozhodně nebude chtít kamarádit. Ochočení alespoň tak, aby jedl z ruky trvá řádově měsíce a u mnohých jedinců se to nikdy nepovede. O volném pobíhání po bytě ani nemluvě.
Dále dospělý leguán je zvíře dlouhé třeba 1.5 metru a dokáže vážně zranit, když chce (šlehání ocasem, kousání).
Prostě, pokud to zvíře nechcete vy sami, nemáte o něm načteno a nepočítáte s tím, že se o něj budete denně starat vy a ne syn (7 leté dítě to fakt nedá, už jenom kvůli velikosti a časté divokosti leguánů) tak si ho nepořizujte.
Pokud kluka zajímají ještěrky, jděte pro začátek do gekončíka nočního. Je to malé, hezky barevné, výborně ochočitelné a dá se to brát do ruky, pořizovací i provozní náklady jsou oproti legovi zlomkové a náročnost chovu také (což ale neznamená, že hlavní díl péče a zodpovědnost za zvíře nebude na vás). Jedinou nevýhodou by mohlo být, že gekončík žere živočišnou potravu (cvrčky, moučné červy, šváby atp.)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny