Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zimovat vodní želvy? A jak?

Dobrý den všem,
přes léto jsem se ujala několika "přerostlých" vodních želv, které už jejich majitelé doma nechtěli. Želvušky měří od 5 do 15 centimetrů (měřena délka krunýře), jsou staré 1 - 3 roky a celé léto bydlely v mělkém jezírku, které jsem jim postavila na zahradě. To má však hloubku jen 50 centimetrů a bahna na dně je sotva 2 cm, takže na zimu půjdou domů. Někdo mi radí, abych je zazimovala, někdo, že se zimovat nemají, tak mi prosím poraďte.
Želvušky jsou kříženci poddruhů trachemys, tak je rozeznávám podle nejvýraznějších znaků daného poddruhu: 1x T. s. peninsularis, 3x T. s. elegans a 3x T. s. scripta. Všem se venku daří dobře (ještě pořád v jezírku jsou), dobře baští a porostly. Samečkovi předávkovanému vitamíny, který hodně pyramidoval, se několikrát sloupaly šupiny a už má skoro rovný krunýř a je i čilejší. Žádné problémy u nich nepozoruji.
Mám je tedy zimovat? A pokud ano, tak jak? Hledala jsem na internetu - názory se rozcházejí. Hledala jsem v knížkách, kde bylo akorát napsáno, že T. s. scripta se zimovat nesmí, ale T. s. e. naopak musí. Jenže co když to jsou kříženci?
Moc Vám všem ochotným děkuji za odpovědi! Ocení to především Cherry, Richard, Fruty, Franklin, Keiko, Jessie a Charlie.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny