Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Tropické vlhké terárium - Osvětlení

Dobrý den,
začínám s přípravou stavby nového terária. Jedno terárium už mám za sebou a to pouštní terárium pro Agamu vousatou ( Fotky terária pro Agamu ). Terárium bylo "relativně" jednoduché na výrobu i na údržbu (bez vlhkosti atd). Chtěl bych se po 3 letech pustit do něčeho složitějšího a to tropického vlhkého terária. Terárium bude velké 50x50x90cm. Rosit budu manuálně + automatický mlhovač (líbí se mi efekt mlhy). Terárium bude osazené rostlinami +3D pozadí z lignocelu, kůry + kořene. Obývat ho bude pár Pagekonů ušatých. Terárium bude skleněné (v příloze zasílám náhled provedení terária).

Potřeboval bych poradit kde umístit osvětlení. Jelikož v teráriu bude vysoká vlhkost moc bych nechtěl dávat světlo do terária. Víko terária (vrchní část) bude ze skla. Můžu světlo umístit na sklo -> chtěl jsem na sklo umístit Osvětlení EXO TERRA Compact Top 30 (budou mít Pagekoni a rostliny i presto dostačující osvětlení - Nepohltí nějaké spektrum sklo?). Co jsem hledal tak některé terária mají víko ze síťky a na ní polože světlo, ale to umně nejde udělat provedení může být pouze ze skla a nebo větrání z děrovaného plechu.

Máte prosím nějaké řešení, kde světlo umístit popřípadě jaké byste doporučili aby se rostlinám a pagekonům dařilo?

PS: Na dno bych chtěl dát keramzit, mřížku na to síťku (pro oddělení) a rašelinu a na horu trochu spadaného listí. Kde sehnat prosím tu plastovou mřížku a síťku (viz příloha)?

Velice děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru