Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krajta tmavá

Nejvíc mi to dle fotek připomíná rány od zaschlých svleků, kdy na hadovi zůstanou vrstvy kůže, on na nich leží a pak si je strhne i s novými šupinami. Na poslední fotce je i nějaká stará kůže vidět. Ale takhle na dálku těžko radit. Každopádně jako první pomoc je určitě nutné dát hada do karantény. Terárko navíc předpokládám nemáte, takže ze stávajícího tera vyhodit substrát, vymýt terárium a na dno dát noviny. Odstranit nádobu na koupání a dát jen misku na vodu aby si tu ránu nemohla máchat. A vůbec odstranit všechny věci z tera. Ať tam zůstane jen podlaha s novinama, na jedné straně výhřev a na druhé straně miska na vodu, žádné větve, prolejzačky úkryty ani podobné věci. Ránu vydesinfikovat betadinou, či něčím podobným a pak sypat ke kvalitnímu veterináři.
Jinak můj osobní názor je, že tohle se rozhodně nestane za pár dní, je to rozsáhlé. Sice dle fotky čisté, ale rozsáhlé, musí to mít už dýl.
A znovu vás důrazně prosím zjistěte si o mřížkách nějaké informace a zkuste se zamyslet. Ten hadík je fakt maličký na svůj věk, potřebuje výrazně víc jíst. Potkany žerou roční mláďata, ne dospělci. Sežeňte si zdroj králíků. Vygooglete si bat-rodents.eu prodávají mražené králíky. Teda doufám, že krmíte mrtvým, protože nenaučit takového hada brát i mrtvé je do nebe volající blbost (krmit živýma jehňatama není úplně popcornová zábava na sobotní večer). A jestli máte s tím, aby to zvíře mělo optimální podmínky prostě problém (což plně chápu, ne každý chce mít doma půlmetrákového krakena a uklízet hovna o váze a velikosti novorozeněte) tak se jí pro její dobro vzdejte a nabídněte jí někomu, kdo se o ní dobře postará a bude jí pořádně krmit.
Jinak pochopila jsem, že máte i tmavku. Tam je to se žrádlem, velikostí, potřebným typem potravy a hovnama totéž.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny