Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krajta tmavá

Zdravím všechny, mám krajtu tmavou už deset let, vždy bez problémů, krmim potkany, když není dám morče -malokdy,agresivní není, ven leze, nechá se vzít do ruky. Had se svlékl a vždy ne vcelku, tak jsem na doporučení koupila vitamíny které mám vždy nasypat na kořist,prý podpora při svlékání. Teď jsem zjistila, že má prostě prasklinu v půlce těla - růžovou a od té praskliny má místo bílého bříška šedivé, až k ritnimu otvoru, což se mi vůbec nelíbí, vypadá to, jako kdyby praskl, zkusím sem dát foto. Nevíte čím to může být? Docela mě to znervoznilo, nelíbí se mi to. Budu ráda za všechny rady. Děkuji Nikola

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, ani jsem původně nechtěl reagovat, tolik "odborníků" už svůj názor sdělilo, ale prostě te…
krajtas 26.10.2017 17:29
krajtas
Popravdě, není zrovna v tomto případě jedno, co je to za druh? Chovatelské podmínky to má stejné, ta…
V.R. 26.10.2017 20:25
V.R.
Nic na sobě neměl, toto se objevilo až teď po svléknuti,kdy se špatně vysvleknul a já jsem ho pak do…
Nikitaaaaa30 26.10.2017 21:47
Nikitaaaaa30
Odpověď jste dostala, špatný svlek, na kterém si ležel. A týraný je. Kolik ten had váží? 5 kg? Měl b…
V.R. 27.10.2017 14:15
V.R.
Dostala a děkuji jak za odpověď, tak za rady. Vašimi radami se držím, terárko pravidelně dezinfikuji…
Nikitaaaaa30 15.11.2017 20:21
Nikitaaaaa30
Super :-) Je fajn, když se tu pro změnu vyskytne i člověk, který si rady vezme k srdci a řídí se jim…
V.R. 16.11.2017 10:23
V.R.
Ještě mi dejte prosím radu, jak často mám krmit, abych si to mohla naplánovat :-) děkuji nový
Nikitaaaaa30 17.11.2017 17:25
Nikitaaaaa30
Krmit vždycky, když se bude tvářit, že by něco slupla. A důležitá věc, aby to byla adekvátní porce,… nový
V.R. 18.11.2017 14:46
V.R.
Hojime se dobře, zereme pravidelně, akorát jsem objednala králíky moc veliké a ty nedá, musíme objed… nový
Nikitaaaaa30 27.11.2017 20:54
Nikitaaaaa30
To je dobrá zpráva. Rád slyším, že se rady řídíte a že se opravdu snažíte svému hadu dát vše potřebn…
Cadaverous 16.11.2017 17:55
Cadaverous
Jojo máme ho od miminka, tak bych o něj nechtěla přijít, snažím se dělat co jde :-) poslední
Nikitaaaaa30 27.11.2017 20:55
Nikitaaaaa30

Dobrý den, ani jsem původně nechtěl reagovat, tolik "odborníků" už svůj názor sdělilo, ale prostě ten had krajta tmavá je. Holt mřížkatice vypadá jinak. Tmavky chovám a rozmnožuji přes 20 roků, tak je poznám i když na fotkách je jen ocas. Jiná věc je ten problém, to kde mohl vzniknout už zaznělo jako laik budete návštěvu veterináře potřebovat. Pokud by byl zkušený chovatel někde z okolí, věřím, že by dokázal poradit taky, ale tady to doopravdy vypadá na odborníka na plazy. pěkný zbytek dne.

Popravdě, není zrovna v tomto případě jedno, co je to za druh? Chovatelské podmínky to má stejné, takže tam kámen úrazu není. Hlavní je, že je ten had velmi silně podvyživený a majitelka se o něj nějak výrazně moc nestará. Protože nechat hadovi na cca 1/3 břicha staré kůže tak, aby to způsobilo rány, jaké má had na fotkách je už velké zanedbání.

Nic na sobě neměl, toto se objevilo až teď po svléknuti,kdy se špatně vysvleknul a já jsem ho pak dosvlekla, sice to nebylo hned, pac jsem byla na služební cestě a zjistila jsem, že není stažený úplně. Od té doby se mu to objevilo,je to cca 14 dnů, nikdy problém nebyl, až teď, proto jsem vznesla dotaz co by to mohlo být, ptala jsem se pouze na toto a ne ze mi zde píšete že je tyrany atd..

Odpověď jste dostala, špatný svlek, na kterém si ležel.
A týraný je. Kolik ten had váží? 5 kg? Měl by mít minimálně 30 kg vzhledem ke svému věku. Můj odkaz na prodej mražených králíků jste přešla mlčením. Argumentujete tady zcela zcestně velikostí terária. Nezlobte se, ale pokud sem někdo dá fotky zvířete, které zcela evidentně trpí dlouhodobou podvýživou, tak na to prostě všichni důrazně upozorní. Tak jestli jste měla zájem, zabrat půl obýváku teráriem, tak byste měla mít i zájem v něm mít zdravé zvíře, ne podvyživeného týraného chudáka.
Přeberte si to jak chcete. Nicméně my máme mřížku asi o 2 nebo 3 roky mladší, než je ta vaše a v těle je asi tak 3x silnější. Naše 10 letá tmavka měla 70 kg. Takhle hubené nemáme ani 4 letá tmavčí mláďata. Takže asi tak.
Prostě svého hada týráte hladem.

Dostala a děkuji jak za odpověď, tak za rady. Vašimi radami se držím, terárko pravidelně dezinfikuji a přešla jsem na noviny, ať je prostředí co nejsterilnější. Na doporučení veterináře ránu promazávám předepsanou mastí. Co se týče špatného svleku, samozřejmě budu nyní pečlivější při kontrole, zda se had řádně svlékl. Většinou však se svlekem problémy nemá. Váš odkaz na mražené králíky jsem nepřešla, jen jsem na něj nereagovala. Naopak jsem se držela vašeho doporučení a zkoušíme plynule přejít na větší potravu. Takže i s tou potravou se snažím něco dělat. Uznávám, že jsem potravu do jisté míry podcenila, ale když jsem se třeba snažila krmit například častěji (když třeba bylo malé morče, snažila jsme se to kompenzovat častější frekvencí), tak had potravu nepřijímal či jen velice neochotně. Podle toho jsem upravovala krmení s myšlenkou, že je to "na míru" jak had potřebuje. Proto mě malinko udivilo, když jsem se tady dozvěděla, že jsem tyran a svého hada týrám. Nikdy nebyl žádný problém, proto jsem si ani nemyslela, že bych dělala něco špatně. Ještě jednou díky za rady. Budu informovat o progresu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru