Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s dýcháním Agama Vousatá

Zdravím ve spolek potřeboval bych poradit, mám problém se samcem z mé chovné skupinky a chtěl bych se zeptat zda máte někdo zkušenosti či nějakou radu. Byl jsem na veterině u Dr.Slobody který mě teď docela vypekl ale od začátku:

Samec má problém s dýcháním nafukuje se mu silně tlama a někdy i zasípe. Již se s tím jednou léčil u jiného VET. který mu tenkrát předepsal Enroxil do tlamy každý den + vit. C na poměrně dlouhou dobu cca 30-40dní. Jelikož jsou obtíže podobné zahájil sem sám stejnou léčbu ale požadovaný výsledek se nedostavil a jel sem tedy za dr. Slobodou do Prahy (jsem z libereckého kraje). Tam udělal ještěrovi RTG prohmatal ho a shledal že nevidí že by plíce něco tlačilo a jestli nějaký zánět je na RTG vidět tak že je nerozjetý a neohrožuje ho to na životě.

Dostal jsem 5 ATB injekcí které se aplikovali obden a roztok na inhalaci (přesné látky nevím nemám momentálně u sebe papír ale mohu doplnit) Obtíže ovšem přetrvávají i po této léčbě natočil sem to doktorovi na video: (nejhorší je to ke konci videa 4:50) https://youtu.be/4EH-COzIrXg

S doktorem sem se domlouval že se mu po 10 dnech ozvu jaký je stav, což sem udělal. Nyní mi ale napsal že je už téměř na cestě do Ekvádoru a neví co dál s ještěrem.... Bral sem pana Slobodu jako machra a specialistu na plazi ale tento přístup mi zkazil mínění.

Obracím se tedy na zkušené chovatele jestli mají s tímto problémem nějaké zkušenosti.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny