Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleonka má nějaká flek

Dobrý den
vůbec netuším co to tam chudinka má , nedávno jsme přidali do térarka 100W žárovku na výhřev a v terárku jsou chameleonky dvě ta druhá na sobě nemá nic ...
tahle jakoby přestalo růst , a má na přilbě také flek ... drápete si do toho tlapkou a vůbec nevíme jak jí pomoct :/
sice jdeme zítra k veterináři ale já bych to rád veděl pro moje uspokojení už dnes :( bojíme se o naši Miu :( a děkujeme za každou radu :)

Předmět Autor Datum
to vypadá hnusně spálený tělo a lehce opečená přílba - no bude tam mít jizvu, to určitě. Teď čerstvý…
ahoj1 06.11.2017 00:00
ahoj1
Terárko má na výšku 120-130 cm , na šířku 50 a hloubku 60 cm ... větrání má nahoře mřížkované půl na…
Rookx 06.11.2017 01:31
Rookx
no to je přesně to "větrání" naprosto nahouby. Terárko má tvar sloupu s větráním pouze nahoře, takže…
ahoj1 06.11.2017 04:12
ahoj1
Takže takhle je to špatný ? poslední
Rookx 06.11.2017 11:51
Rookx

to vypadá hnusně spálený tělo a lehce opečená přílba - no bude tam mít jizvu, to určitě. Teď čerstvý to asi pěkně bolí, takže zvíře asi málo žere, takže se zpomalí růst. Kromě toho 100w je nějak podezřele moc. dejte ten výhřev rozhodně slabší a pokud možno zvířata oddělte - tak či onak natrvalo spolu mít dva jemeny nemůžete, a jestli bude jedna menší než druhá, tak tím spíš nemůže být s tou větší.

A poslední poznámka, veterinář s tím moc neudělá, pokud to není odborník na plazy, tak možná spíš uškodí. Pro hojení spálenin je hlavně nutný aby se to nezapařilo - jak je udělaný větrání toho terárka (jak je velký terárko a kde a jak velký jsou větrací mřížky?), jsou v něm živý kytky, kolik vody do něho dáváte? Oni jsou lidi schopný prodávat pro chameleony terárka tak málo větraný, že v nich trpí i zdravej jemeňák, natož popálenej.

Podle fotky to už není úplně malý mládě ne? jak jsou ty chameleoni starý?

Terárko má na výšku 120-130 cm , na šířku 50 a hloubku 60 cm ...
větrání má nahoře mřížkované půl na půl s osb deskou .. celé akvárko je z osb desek , každopádně má větrání nahoře a také mezi sklem jsou mezírky kterými proudí vzduch ..
Do nedávna jsem stříkal 3-4x denně , ale dočetl jsem se že by to mělo být značně míň ... tak od té doby stříkám 1x denně.
kytka je tam jedna živá - citrusovník , ta se rozléhá přes celé terárko a ještě tam mají zavěšené dvě umělé kytky z kterých většinou pijí.
Oběma by mělo být cca. 4-5 měsíců .
Takže myslíte , že k tomu veterináři to nemá ani cenu ?? a děkuji :)

no to je přesně to "větrání" naprosto nahouby. Terárko má tvar sloupu s větráním pouze nahoře, takže se vzduch v tom vysokém sloupci vůbec nepromíchá i když je celý strop otevřený. Celej spodek je jednou velkou zásobárnou zatuchliny a nějaký škvírečky mezi skly nebo otevření dveří párkrát denně to fakt nevytrhnou ani omylem. toto prostě není design na polopouštního chameleona.

Vzhledem k věku a počtu zvířat opravdu je čas se zamyslet nad výrobou nebo koupí dvou chameleoních terárií. Tedaže jedna stěna větrací nebo půlka stropu a půlka stěny. Jestli chcete mít dva živé chameleony, potřebujete dvě terárka, to snad víte, ne? Pokud chcete terárko jen jedno, tak vám stejně jeden cham přebývá. S léčbou nebo bez, do půl roku vám stejně zbyde jen ten jeden silnější - nebo jak jste si to vlastně plánovali? A proč vůbec máte samice? Víte že bez samce to nebudou mít nejsnadnější s kladením vajec? A s přítomností druhýho zvířete už tuplem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru