Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán zelený - nateklé koleno

Ahoj všichni,
potřebovala bych radu, jestli jste se s tím už třeba setkali. Koupili jsme si na burze leguána zeleného a včera mu divně nateklo pravé zadní koleno. Přikládám foto, je to trochu vidět. Prosím o radu. Děkuju
Změna předmětu, původně: Prosím poraďte (MadMike)

Předmět Autor Datum
Může to mít zlomené, vykloubené. Sami to asi nepoznáte, chtělo by to RTG. Legoš má na sobě dost jize… nový
MadMike 26.11.2017 06:58
MadMike
Dekuju... A po kontrole: 1) cervene nebo jine broucky na sobe nema 2) plisen to take neni... Zacina… nový
Angelusska 26.11.2017 08:03
Angelusska
2) plisen to take neni... Zacina se svlikat, takze to bude ono Začínající svlek vypadá trochu jinak… nový
MadMike... 27.11.2017 08:00
MadMike...
Děkuji za rady... jinak ta boule před kolenem je opravdu jen zkreslené... poslední
Angelusska 29.11.2017 13:15
Angelusska

Může to mít zlomené, vykloubené. Sami to asi nepoznáte, chtělo by to RTG. Legoš má na sobě dost jizev po roztočích (alespoň si to myslím, foto může být zavádějící) nebo je možná ještě má - prohlédněte místa na hlavě, v podpaží všech 4 nohou a za kloakou, jestli nenajdete nějaké živé červené "broučky".
Na pravé straně břicha vidím plíseň nebo její pozůstatek (nebo to může být i něco jiného, není to dobře vidět, ale hodně importů to má).
Asi bych skočil k veterináři (Brno, Praha).

Dekuju... A po kontrole:
1) cervene nebo jine broucky na sobe nema
2) plisen to take neni... Zacina se svlikat, takze to bude ono
3) a to koleno... Leze po terarku a pouziva nohu na plno... Kdyby to mel zlomene nebo vykloubene, nesetril by tu nohu? Prave ze stale se pohybuje po terarku a krasne žere (kdyby byl nemocny tak by prece nežral ne?)

Jinak v terarku ma i tepelnou zarovku i uvb zarovku, teplota v noci spadne na min. 26,7°C a pres den ma vlhkost min. 60%.

2) plisen to take neni... Zacina se svlikat, takze to bude ono

Začínající svlek vypadá trochu jinak, podívejte se na fotku v příloze (netvrdím, že má plíseň, jen píšu na co bych si dal pozor). Ta boule na stehně (před kolenem) může být také zkreslené foto...

3) a to koleno... Leze po terarku a pouziva nohu na plno... Kdyby to mel zlomene nebo vykloubene, nesetril by tu nohu? Prave ze stale se pohybuje po terarku a krasne žere (kdyby byl nemocny tak by prece nežral ne?)

Nepsal jsem, že je nemocný. Jen dovnitř toho kolene se nepodíváte, takže pokud chcete zjistit co to je, bude potřeba nějaké vyšetření. Samozřejmě to rozhodnutí, zda zvíře stresovat převozem k doktorovi nebo počkat, co se s tím bude dít je jen na Vás. Nemusí to být ani zlomené ani vykloubené, může jít i o absces, granulom nebo třeba i hojení nějakého zranění. To se ale z fotky bohužel nepozná.
BTW: Já když jsem měl zlomenou nohu, tak jsem taky žral. A možná víc, než když jsem ji zlomenou neměl :) to jen tak...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru