Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama Kočinčinska absces pod okem

Ahoj,
moc prosím o radu, nebo spíš co si o tom myslíte. Jedná se o samce Agamy Kočinčinské, který má pod levým očním víčkem bouly. Při kontrole, když veterinář odtáhl víčko, měl pod ním věc, která se barvou a povrchem podobala chrupavce. Ta věc tlačí na oko a vypadá to špatně (viz foto). Víc toho naspí a když je vzhůru, většinou kouká jen druhým okem. Žere, jen to dá menší praci než se mu to podaří chytit ( kráčíme pinzetou). Od veterináře jsme dostali kapky a kapali. Když se to nelepšilo, dostali jsme antibiotika. Ani to nepomohlo. Přišlo na narkozu a bulku vyřízli. Dle veterináře se jednalo o absces. Poté byl chvilku klid, ještě jsme dostali kapky, ale po cca 2 měsících se to začalo tvořit znovu. Veterinář rádi vyčkat, co z toho bude. Narkozu a nové vyříznutí nedoporučuje.

Předem vše moc děkuji za jakýkoliv váš názor, radu...

Předmět Autor Datum
Ahoj, abscesy se docela rádi vracejí (blbě napsáno). Absolutně mi nepřísluší nějak kritizovat Vašeho…
MadMike 14.12.2017 09:18
MadMike
Ahoj, jsme z Lysé, takže dojet do Prahy není problém. Máte nějaký typ na doktora přes Agamy Kočinčin…
Slim001 16.12.2017 15:50
Slim001
Jestli Lysá nad Labem, tak ještě doporučuji v Nymburce veterinu Socrates a paní doktorku Váňovou, sp… poslední
simča m 16.12.2017 20:33
simča m

Ahoj, abscesy se docela rádi vracejí (blbě napsáno). Absolutně mi nepřísluší nějak kritizovat Vašeho doktora, ale výběr správného odborníka bývá s ohledem na druh zvířete dost důležitý... máte to daleko do Prahy?
Čekat co z toho bude - nevím, podle mě tohle už bude jen horší. Tady fakt těžko něco poradit, tohle je práce pro doktora.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru