Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Útočné mládě Hroznýše královského

Zdravím,
Mám dotaz, pořídil jsem si mladě hroznýše královského z teraburzy, údajné stáří 4mesice a druh je Boa constrictor anery. Již během převozu byl celou dobu v útočné pozici a patrně nervózní. Když jsem ho dal do terária stále byl útočný, ale nechal se vzít na ruku kde se sklidil. Vzal si malou myš a celkem se uklidnil akorát kdykoliv projdu okolo teraria je v útočné pozici. Dnes jsem ho vzal z teraria a byl celkem v pohodě ale z ničeho nic začal útočit a sycet. Jak správně postupovat aby se časem uklidnil. Měl jsem krajtu kobercovou a to byl mazel tak úplně nevím jak ho uklidnit případně jestli máte někdo podobnou zkušenost.
Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pořídil jste si zvíře které je z hlediska vývoje na spodnější příčce. Má de facto jen instinkty, pud… poslední
scorpio34 31.01.2018 23:24
scorpio34

Pořídil jste si zvíře které je z hlediska vývoje na spodnější příčce. Má de facto jen instinkty, pudy. Nějaké emoce u něj nenajdete. Nemůžete jej srovnávat se zvířetem které jste měl dříve. Jak už tady bylo napsáno - o nějaké braní do rukou vůbec nestojí. Může jít o jedince který si na manipulaci nezvykne nikdy.
Měl jsem a mám zvířata která se chovala klidně, ale jsou mezi nimi i pěkní raplové a popravdě si dávám větší pozor právě na ty klidnější. Zásadně jim nevěřím protože právě oni mě párkrát "vyškolili".
Mám v chovu O. taeniurus friesi - obecně mají pověst cholerických chovanců, což v mladším věku byla pravda. Teď už je to kliďas, ale jistě to není tím, že si zvykla. Loni jsem jen na okamžik zaváhal . . . . .
Jistě, každý máme k těmto tvorům "svůj" přístup, já je respektuji se vším všudy, z terárií je beru jen pokud je to nutné a určitě mám v ruce hák a na některé "profesory" jsou nutné kleště. Osobně jsem radši když si zachovávají svou divokost, přirozenost.
Nechci nikoho moralizovat, ale hadi rozhodně nejsou vhodnými zvířaty na mazlíky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru