Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Seznámení hroznýšů

Zdravím, už se to tady řešilo, ale nemůžu najít. Děláte nějaké seznámení dvou kusů když je chce dát do společného Terka? Mám samce cca2 m. A dnes jsem dovezl samici cca 2,5m . Udělal jsem jim Terko 200x100x100 a chci je tam pustit. A žena teď znervózněla jestli se nesežerou.... samozřejmě krmit budu odděleně...

Předmět Autor Datum
Krmit odděleně rozhodně, ale... ideální je mít hady odděleně. Oni po sobě mohou i tak občas vystarto… nový
Afričan_jinde 29.01.2018 09:58
Afričan_jinde
Nedělal bych to, choval bych to odděleně. nový
silda 29.01.2018 15:02
silda
Já je třeba mám spolu, ale nové zvíře bych určitě umístila do karantény aspoň na měsíc. nový
kacaba1 29.01.2018 16:50
kacaba1
Ano, raději je mít každého samostatně. Při společném chovu je krmení kritickým okamžikem kdy je třeb… poslední
scorpio34 31.01.2018 23:48
scorpio34

Krmit odděleně rozhodně, ale... ideální je mít hady odděleně. Oni po sobě mohou i tak občas vystartovat - třeba i omylem. Většina hroznýšů u nás jsou relativně klidní mixáci, ale občas bývají i ostřejší kousky. Pokud bude jeden hladový a druhý se zrovna blbě pohne, můžou se do sebe pustit. Ale znám i lidi, kteří je chovají delší dobu ve skupině a zatím bez následků. Osobně jsem pro to připouštět k sobě zvířata pouze na páření.

Ano, raději je mít každého samostatně.
Při společném chovu je krmení kritickým okamžikem kdy je třeba chovance v naprosté většině případů oddělit. Ale někdy se stává, že při manipulaci a přemístění do jiné "nádrže" se to jedinci natolik nebude líbit, že nebude žrát. Že po sobě vyjedou zdánlivě z ničeho nic - jak píše "Afričan_jinde" - je pravda. Protože mám z dřívějška takovou zkušenost, chovám hady odděleně a je po všech směrech klid.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru