Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Akutní respirační infekce

Ahoj,

Bohužel mám opakovaný případ respirační infekce od mého 3.5 ročního samce regiusky, jenž mám přibližně 6 měsíců. S lehkou formou jsem si jí bohužel donesl ze ŽE, léčena byla Baytrilem od pana Svobodníka, což problém dočasně vyřešilo. Další případ nastal po dvou měsících, kdy se RI projevila naplno a zůstala v hadovi dodnes, léčeno opět Baytrilem, příznaky zcela zmizely, nicméně přežívaly. Bohužel mi ani jedním veterinářem nebyl nabídnut rozbor a mě to ani nenapadlo, Baytril mi viditelně zabíral (teď vím, že je to obří chyba). Další případ nastal před měsícem, příznaky sami zmizeli po pár dnech, sliny v tlamě měl minimálně (ale měl). V ten moment se mi podařilo sehnat místo k panu Slobodovi, který mi jinak předtím nabízel nevyhovující termíny (bohužel pro hada :-(), nastala léčba nebulizací za pomocí desinfekce F10, která problémy (opět pouze viditelně) vyřešila. Had se poprvé po téměr dvou měsících nažral a vykadil. Problémy se však začli znova projevovat tuto sobotu a proto jsem ihned kontaktoval pana Svobodu, jenž bohužel odletěl do ciziny (doporučil však případný výplach plic a provedení dalších testů) a zároveň mi dal kontakt na pana Hnízda a paní Schauflerovou. Jelikož je pan Hnízdo taktéž v cizině, objednal jsem se k paní Schauflerové, která provedla výtěry na viry. Čekáme na výsledky, ale had je opravdu ve špatném stavu (zatím nejhorší, mohu-li porovnat, tak ostatní byly v porovnání s tímto nic). Nesípe, pouze hrozně "bublá" a viditelně má problémy s dýcháním (hlava nahoře). Přesunul jsem jej do karanténího boxu a udržuji teploty na 33-34°C v celé oblasti mimo jeden bok.

Můj dotaz zní.. mám možnost u paní doktorky udělat výplach plic vč. nasazení antibiotik, bez výsledků však nevíme, jaký to bude mít účinek. Rozum mi řiká, že mám čekat na výsledky ale cit mi radí to provést, abych mu uvolnil cesty (vím, pro zvíře je to nesmírně stresující a měl bych jej v tento moment nechat co nejvíce v klidu).

Jak byste v tomto případě postupovali Vy? Hlavou se mi honí tolik myšlenek a opravdu už nedokážu rozumně uvažovat nad tím, co mu může a co může více či méně ublížit. Nechci jej ztratit..

Teploty v původní ubikaci:
Pravá strana 27°C, Levá strana 32°C, vlhkost 60%, 120x60x60, desinfikováno a pravidelně měněn substrát.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny