Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem terarko teplota

Zdravim lidi. Mam jednu otazecku. Prave sem dostavil terarium a zkousim podminky nez tam pustim parecek hroznysu. Pres den kdyz mam zaple osvetleni je teplota pod zarovkou 32 stupnu a v nejchladnejsim miste 25 ,ale v noci tesne klesne az na 20 stupnu. Vytapim pouze zarovkou je teplota v noci kritcka nebo to hadi v pohode vydrzi ? Chci aby se hadi citili naprosto spokojene..dekuji moc za odpoved.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Proč si neprojedeš internet ? Odpověď na otázku týkající se teplot je tam snad 1000x. Další možností…
scorpio34 11.03.2018 07:57
scorpio34
jo to sice jo ale tisickrat je zodpovezena jinak..nevim co je za problem normalne odpovedet...klimat…
Don boa 12.03.2018 17:20
Don boa
A co je za problem to zkusit nejprve vyhledat? To si myslis, ze ti kazdej vyprdne odpovedi? A pritom…
Lenoch88 14.03.2018 13:34
Lenoch88
Obecně by hroznýši měli mít 24+ stupňů. Pokud máš jen jedno terárium, je jasné, že se ti nechce vytá…
Afričan_jinde 15.03.2018 10:50
Afričan_jinde
jasny diky. Pres den teplota neklesne pod 25 max ma pod lampou 35..v noci tam ma k ranu tich 20 cca.…
Don boa 15.03.2018 20:06
Don boa
Když napíšu, že by hroznýš neměl mít pod 24 stupňů, neznamená to, že 20 stupňů po ránu je dobré. Jes… nový
Afričan_jinde 16.03.2018 08:03
Afričan_jinde
psat,cist i pouzivat internet umim. Vy asi nevite o cem pisete. V x clancich a diskuzich je zminovan… nový
Don boa 18.03.2018 19:34
Don boa
Já vím velmi dobře, o čem píšu, na co si se ptal a na co odpovídám... Tvoje otázka "Vytapim pouze z… poslední
Afričan_jinde 20.03.2018 12:35
Afričan_jinde

Proč si neprojedeš internet ? Odpověď na otázku týkající se teplot je tam snad 1000x. Další možností je vyhledat si klimatické podmínky v místě přirozeného výskytu. Stačí jen přemýšlet.

jo to sice jo ale tisickrat je zodpovezena jinak..nevim co je za problem normalne odpovedet...klimaticky podminky jsou hezky ale ptal sem se na teplotu kolem 20 stupnu nekdy i o stupen nizsi..Odpoved jiz mam od chovatele, ktery poradi zcela normalne,takze jemu dekuji a vam sbohem!

Obecně by hroznýši měli mít 24+ stupňů. Pokud máš jen jedno terárium, je jasné, že se ti nechce vytápět celá místnost. Proto bych doporučil aspoň topnou folii (regulovanou termostatem) a naměřit si to tak, aby v nejchladnějším místě padlo max na těch 23-24 stupňů. Moc nízké teploty můžou způsobit hodně nepěkných problémů od zánětů, rozvinutí pneumonie až po hnilobu tlamy...

Když napíšu, že by hroznýš neměl mít pod 24 stupňů, neznamená to, že 20 stupňů po ránu je dobré. Jestli si se naučil psát a používat počítač, měl bys pochopit i měření teploty a porovnávání 2 čísel. Věř mi, že to stojí hodně sebeovládání, abych ti nenapsal něco horšího. 20 stupňů v noci je průšvih. Bude špatně trávit, nastydne a je to pouze otázka času, kdy ti uhyne na něco opravdu ošklivého. Mimochodem - dopouštíš se tím trestného činu ;-)

Měl sis nejprve koupit knížku, všechno nastudovat a potom pořídit terárium. Pár dní měřit teploty den/noc a potom teprve pokukovat po zvířeti.

psat,cist i pouzivat internet umim. Vy asi nevite o cem pisete. V x clancich a diskuzich je zminovana vase teplota 24 stupnu pres den jako mininalni v noci pokojovych 20-21 stupnu..mi reknete v cem teda je ten trestny cin ?? Kdyz dopreji zvireti idealni podminky. :) zvirata krasne zerou,vymesuji se i se svleky neni jediny problem. Zrejme ty vase rady jsou trestny cin...

Já vím velmi dobře, o čem píšu, na co si se ptal a na co odpovídám...

Tvoje otázka "Vytapim pouze zarovkou je teplota v noci kritcka nebo to hadi v pohode vydrzi ?"

Dostal si mojí odpověď. To, že si někdo udělám blogísek na netu a napíše tam blbost, ještě neznamená, že to tak opravdu je. Pokud jsi si ale tak jistý, proč si se tedy ptal? Končím, už dál nebudu reagovat. Jsi jeden z těch, co položí naprosto banální otázku a když se jim nelíbí odpověď, tak si jedou svoje.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru