Předmět Autor Datum
Což takhle jinak. Začnu si číst o zvířatech a nějaké mne zaujme natolik, že bych jej chtěl chovat. M… nový
Afričan_jinde 12.03.2018 10:55
Afričan_jinde
Chtěl jsem jen poradit co by se do to mohlo dát samozřejmě bych si mezi zvířátky co by jste mi posla… nový
MilosDo 12.03.2018 11:58
MilosDo
Přečti si znovu co ti napsal Afričan_jinde. nový
scorpio34 12.03.2018 18:53
scorpio34
Pošli fotku terária. Co v tom bylo před tím? Některá terária nejsou vhodná pro různá zvířata kvůli ř… nový
Afričan_jinde 13.03.2018 12:17
Afričan_jinde
Měl jsem tam malé hady než si je lidi rozebrali a nechce se mi to prodávat nový
MilosDo 13.03.2018 15:10
MilosDo
Takhle vypadá poslední
MilosCZ 21.05.2018 19:39
MilosCZ

Což takhle jinak. Začnu si číst o zvířatech a nějaké mne zaujme natolik, že bych jej chtěl chovat. Mám doma staré terárium 50x40x30. Je to dostatečně velké pro toto zvíře a nebo budu muset terárium prodat a koupit si větší?

Takhle asi by měla vypadat posloupnost myšlení. Pokud bych se rozhodoval, jaké auto si koupím, limitoval bych se rozměry garáže. Motivace k chovu živého zvířete by měla být ale trochu jiná, nemyslíte?

Pošli fotku terária. Co v tom bylo před tím? Některá terária nejsou vhodná pro různá zvířata kvůli řešení větrání či otevírání.

Co chceš chovat? Brouka, pakobylku, strašilku, kudlanku, pavouka, štíra, stonohu, gekončíka, hada.... ??? To jako máme vybrat za tebe?

To nejcenější, co ti teraristika může dát, jsou vědomosti a znalosti určité skupiny zvířat a poznání tajemství jejich úspěchu v evolučním boji přírody. Zjistíš, co který z nich k životu potřebuje, co mu nevyhovuje, atd. Kup/půjč si nějakou teraristickou knížku, je jich mraky, v antikvariátu za pár korun. Pročti si základy a výběry druhů napříč spektrem. Obávám se, že takhle ti něco poradíme a ty prostě vezmeš terárium a prdneš do něj živého tvora, o kterém nebudeš nic vědět. To samozřejmě můžeš udělat i tak, ale aspoň budu mít čisté svědomí, že jsem tě v tom nepodpořil.. Jestli cítíš, že se ti tohle nelíbí, zapomeň na chov zvířat

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru