Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem timon lepidus

Dobry den.Mam 2lety pár těchto ještěrek.Dnes samice nakladla vejce,samozřejmě jsem je viděl se pářit,jsou po zimování.Chtěl bych se zeptat,zda je nějaká šance,že už by byla vejce oplozená.Četl jsem,že pohlavně dospívají až po 3 roce.Jde mi o to,abych je zbytečně nevyhodil,ani zase neinkuboval,kdyby šance měla být nulová,tak jen bych prosil o názor,zda to má smysl.Moc děkuji za případné odpovědi.Hezký den.

Předmět Autor Datum
Dobrý večer sice koukám na datum zadaného tématu nic méně odpovím....osobně bych vejce klidně inkubo… nový
tonicek 08.04.2018 23:28
tonicek
Dobrý den.Určitě pozdě není,vážím si Vašeho názoru.Teprve se učím.Právě jsem potřeboval trochu naděj… nový
JLedv 09.04.2018 12:04
JLedv
Zdravím určitě to za to stojí a je to vždycky radost..A to ze jsou někteří nažloutlá ještě nemusí zn… poslední
tonicek 09.04.2018 20:04
tonicek

Dobrý večer sice koukám na datum zadaného tématu nic méně odpovím....osobně bych vejce klidně inkuboval není to sice podle příruček nebo spíš odborných popisů dospělý věk nic méně zrovna u Timonů nehraje věk až tak zásadní roli..Pokud zvířata jsou v kondici a mají jisté proporce navíc se aktivně páří tak vědí proč tak činí...Takže za mě ano. Mám teď snůšku i od jednoho páru který je starý lehce přes dva roky, taky byli zimovaní (zimování mimo jiné dělá s reprodukčním apetitem skutečně divy) a do týdne čekám na líhnutí. ...Na vejcích jsou již patrné tzv stíny mláďat a brzy polezou. .. přeji mnoho zdaru u těchto tzv obyčejných nudných a však pro mě i nadále jedněch z nejhezčích a chytrých lacert:)

Dobrý den.Určitě pozdě není,vážím si Vašeho názoru.Teprve se učím.Právě jsem potřeboval trochu naděje,abych to zkusil,ale i tak jsem to hned zkusil.Terarijní zvířata chovám pár let,ale až ted mám první vejce,tak jsem měl okno a nevědel,co s tím(i po načtení témat). Některá vejce jsou trochu nažloutlá,některá pěkná bílá,napla se.Uvnitř začínají být i v těch nažloutlých,i v bílých červené body,někde i tenké linie.I kdyby se měly povést třeba jen 1-2 ještěrky,za nový život ta péče stojí.Nešlo je vyhodit,to lze vždy.Ano jsou velmi krásné a chytré.Moc tedy děkuji a také přeji hodně zdaru.Pěkný den.

Zdravím určitě to za to stojí a je to vždycky radost..A to ze jsou někteří nažloutlá ještě nemusí znamenat ze jsou špatný. ..kolikrát je mám flekaté a jakoby s nádechem rezavých skvrnek a vejce jsou ok a oplodněná....to že jsou pěkně naplá je také většinou dobré znamení a ukazatel života v nich. Poznáte také že vejce rostou. Ke konci před líhnutím se vejce většinou jakoby začnou splaskávat a propadat se a to je už předzvěst líhnutí.Některá mláďátka se vyklubou poměrně rychle nechterým to chvilku trvá, např koukal jsem tam třeba na jedno mládě a mělo venku vidět nozdry a po zkotrolovaní cca po třech hodinách bylo již venku zatímco i jiného mláděte jsem zjistil ze má venku hlavičku, po cca 4 hodinách kontrola a stav stejný. Koukl jsem tam tedy večer a to samé a taktéž i ráno ve stejné poloze..Nakonec se vyklubalo až třetí den od protržení vaječného obalu. Není se tedy třeba děsit pokud mládě vidíme pro nás delší dobu ve stejné poloze protože má k tomu své důvody a vyproštění je pro ně vyčerpávající záležitost a prostě jen odpočívá a sbírá sílu k dokončení svého ůkolu.. Jinak ke konci inkubace (předpokládám že máte zaznamenán datum snůšky) již inkubační substrát nevhčete a nechte ho dojet i když pokud jde o mě tak poplňuji vodu injekční stříkačkou max jednou a to kolikrát ani né za dobu inkubace opatrně mezi vejci a krajích krabičky abych je nepotřísnil. ....nebojte určitě si poradíte... přeji vám mnoho zdaru :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru