Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Šnekožravý had

Osobní zkušenost se šnekožrouty nemám, ale vím, že jsou to opravdu chovatelské špeky. Odchovy šnekožroutů prakticky nejsou (netvrdím, že vůbec) a importovaná zvířata většinou příliš dlouho radost dělat nebudou. Neřekl bych, že to je vymýšlení blbostí - naopak je super, že si toho hodně načtete. Také mám doma knihy zaměřené na zvířata, která asi nikdy chovat nebudu - ale teraristika mě baví a tímto si člověk rozšiřuje obzory :)

Pokud nechcete "myšožravce", můžete vedle rybo/šnekožroutů pouvažovat o druzích, které žerou hmyz. Pro začátek například Eirenis modestuts. Jsou to opravdu velmi drobní hádci, kteří skvěle fungují na cvrčcích. Když budete mít skvěle (opravdu skvěle) zabezpečené terárium proti úniku (malá škvírka a jsou pryč), jsou to velmi zajímaví chovanci. Jen přes zimu se doporučuje hibernovat... Výrazně atraktivnější jsou například američtí Opheodrys aestivus. Pokud seženete zvířata z odchovu, mohou vám dělat radost i déle, než importovaní adulti, které (pokud nepadnou na následky importu) dožene rychle i jejich krátkověkost.

Rozhodně to nejsou jediné druhy potravních specialistů, kteří existují - ale pokud nezvládnete dát myš, o žabo/ještěrožroutech ani psát nebudu. Jdete na to správně, tak držím pěsti, ať si dobře vyberete

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny