Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemocný chamík - sliny v tlamě

Ahoj všichni - hlavně příznivci chamíků!
Sháním radu a zkusenost s onemocněním: mám 6 měsíčního chamíka (pardál ambilobe), od chovatele brán ve 4 měsících (žádné známky problému). Před 14 dny se mu začala tlamička plnit slinami, špatně dýchal - musel ji stále otevírat, jinak byl ok - střílel a žral s chutí.
Po dohodě s veterinářem (veterina Svobodnik) jsme se mu tlamku snažili vytírat předepsanou dezinfekcí (betadin) ráno+večer. Po týdnu žádná změna, mudr tedy naordinoval antibiotika (roztok-enrogal + hned 1x píchnul + injekce vitamínu (satozal)), kapeme týden ráno+večer.
Co se týká slin, asi maličký pokrok, ale po dvou dnech antib. přestal žrát (nyní již 4 dny nic). Nechytne si sám a ani z pinzety, cvrka registruje, ale otočí se a odejde.
Je pomalý, tmavý (i po nahřívání), nejistý a nepouští se do extra výzev (dříve doslova magořil, lítal a prolézal térárko, šel na ruku). Pití je ok - olizuje i si přijde k nastavené pipetě s vodou (dáme jen pár kapiček).
Terárko dle dlouhého pročítání a konzultování máme snad ok - 120x120x60, vlhkost cca 55-65, teploměr 23-27, výhřevné místo nejtepleji 35, podestélka písek/rašelina 50/50.
Vitamíny jsme dávali pravidelně.

Mátě někdo tip, radu na pomoc?? Nebo zkušenost, kladnou nebo i negativní..?
Předem díky za jakoukoli odpověď!

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru