Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Topná folie v teráriu

Zdravím, chtěla bych do terária pořídít topnou fólii. Rozměry: d: 110, s: 50, v: 50. Nemám tušení jaká by byla vhodná, terarium je pro krajtu královskou, je dřevěné - můžu v tom případě dát folii přímo na dřevo a zasypak bukovými štěpkami? A jak velkou/silnou zvolit? :)

Předem děkuji za odpověď :)

Předmět Autor Datum
Ke krajtam je lepší klasicky zavěsit žárovku pod kterou se může vyhřát. Jinak š topnou podložku to j… nový
jiher 10.05.2018 11:21
jiher
Topné folie jsem u krajt vždy používal jako jediné vytápění. Uvědomte si ale, že pokud dáte folii na… poslední
Afričan_jinde 11.05.2018 07:26
Afričan_jinde

Topné folie jsem u krajt vždy používal jako jediné vytápění. Uvědomte si ale, že pokud dáte folii na dřevo (které nevodí teplo) a zasypete to bukovými štěpky (které nevodí teplo), v lepším případě to nebude mít požadovaný efekt. Topné folie jsem vždy používal buď vně terária zespoda (u skleněných terárií hlídáno termostatem kvůli přehřátí a možnému prasknutí skla) a u plastových zespoda čistně zespoda přidělané. U OSB terárií je dle mého názoru vhodnější topný kabel, který provlečete do polykarbonátové desky a tu pak dáte do terária, případně výhřev keramickým vyhřívačem či výhřevnou žárovkou (ta ale není moc vhodná kvůli krátké životnost v prostředí terária). Žárovku či jiné topné těleso je kvůli možnému popálení zvířat vhodné umístit to ochrané "klece". Vzhledem k tomu, že krajty mají i tepločivné jamky, hlavně v době krmení, kdy had cítí pach kořisti, často mi pak hadi (nejvíc asi mřížky) útočily právě na topná tělesa.

Něco v tomto stylu:
https://www.customguards.co.uk/product/250-watt-exo-terra-ceramic-heater-guard/

I tak mi ale přijde vhodnější právě topný kabel v polykarbonátu (díry po umístění kabelu zasilikonovat kvůli hygieně do budoucna)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru