Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Varanus panoptes horni

Ahoj.
Tak souhlas s Panem Afričanem pokud mohu pokusím se doplnit--ono zrovna u těchto by to bylo na knihu.
Jo přesně samci mohou mít až 150 cm ovšem tady záleží od kud bude jestli sever AU nebo pobřeží ID nebo okraje NG to vše souvisí i s tím jak potom bude fungovat v nádrži jsou v nich rozdíly . Co mají ale společné je to že , Většina je velice inteligentní všímavá a při krmení poměrně AGRESIVNÍ !! na to třeba dát pozor hlavně když jsou v páru.
Tím pádem bacha na manipulaci jsou dost - teritoriální ! já doporučuji nehonit nechytat dokud si -sám neřekne OK nechám se-musí si postupně zvyknout .Jináč se nafoukne jak pátrací balon postaví na zadní a to je pak kalup:-D.
.
No nádrž--pro pár rozměr OK--jen třeba na protilehlou stranu od kud ček přichází udělat kryt a vyvíšeninu ( pařez atd) aby viděl !! jinak ze začátku dost blbnou tím pádem nádrž u zadní stěny udělat členitou s množstvím úkrytů a uprostřed nějak předělit kořeny atd. a to hlavně pokud mu hrkne v bedně aby neletěl přes 3 m a nenapral to do protilehlé stěny.Světlo hooodně ,teplo -den nádrž celkově od 24 do 29°C v noci cca.20°,výhřev třeba pod UV 35-45°C .Voda zas tak nějací se koupou nějací jen chlastaj .

Substrát to je těžké jak jsem psal záleží od kud je- ale asi tak -min pro pár 40-50 cm a to z mnoha důvodů --ke kořenům něco jemného nejlépe ( hrabanka,listí) jinak ten písek dobrej akorát namíchat s kvalitní ornice a hrabanka a rašelina písku tak 60% né velké oblázky hrabou mohl by vysklít nádrž umí to.Vše třeba připenit stěhujou co můžou ale i to co memůžou když mají svůj den.
hodně v kostce u těhle třeba konkrétní dotaz.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny