Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Děti u krmení hadů

Zdravím všechny a měla bych dotaz na ty, kteří mají doma děti a krmí hady živými hlodavci. Necháváte své děti (příp. jak staré) koukat se na krmení? Jde mi o to, jestli z toho pak nemají děti např. zlé sny, nebo když se tím chlubí ve škole, tak jestli vás nezvou učitelé do školy a podobně :-D

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Jde mi právě o zkušenosti, které mají chovatelé s prcky. Naše dcera je zatím malá, ale řeším, jestli… nový
werča 10.07.2018 07:52
werča
V poslední větě jste záležitost podle mě shrnula skvěle. :) nový
scorpio34 10.07.2018 08:28
scorpio34
No asi to je hlavně o věku.Před tříletym dítětem,který zrovna dokoukalo animák Tom a Jerry,bych živo… nový
Nuty 10.07.2018 09:32
Nuty
No a co dělají všichni ti, co mají doma televizi a jejichž děti v průběhu dne sledují dokumentární p… nový
Epanterias 11.07.2018 20:37
Epanterias
S holčičkou 2,5 roku obcházím všechny zvířata - hady,papoušky, dravce, ryby, rybičky, myši, křepelky… nový
Ulms 13.07.2018 07:32
Ulms
dcera bude mít 5 a s krmením mi pomáhá od cca 2 let kdy se naučila chytit myš za ocas. s krmením pro… poslední
cng 08.08.2018 18:40
cng

Jde mi právě o zkušenosti, které mají chovatelé s prcky. Naše dcera je zatím malá, ale řeším, jestli ji v budoucnu mám nebo nemám držet stranou, třeba alespoň ze začátku. Abych jí neudělala nějaký trauma... Pro mě je to příroda a beru to tak, ale nevím, kdy je dětská psychika vyspělá natolik, aby tohle pobrala. Ale možná jsou v tomhle děti rozumější a teprve přibývajícím věkem si z toho dělají problém někteří dospělí.

No asi to je hlavně o věku.Před tříletym dítětem,který zrovna dokoukalo animák Tom a Jerry,bych živou myší nekrmil.Když byl syn malej,tak jsem před ním nekrmil.Vysvětlil jsem mu,že had prostě nic jinýho jíst nemůže a v přírodě to tak chodí.Myš taky sní nějakou hmyzí pochoutku a kdyby myši ni nežralo tak by nám zbaštily všechno obilí.Postupně viděl krmení myší z mrazáku,no a časem mi začal normálně pomáhat při krmení i živejma.

No a co dělají všichni ti, co mají doma televizi a jejichž děti v průběhu dne sledují dokumentární pořady o přírodě? Běžné jsou záběry predátorů lovících i porcujících kořist, ať jde o lvy, levharty, sokola či jestřába s uloveným ptákem nebo harpyje nesoucí do hnízda půlku vřešťana či lenochoda. Na to přece člověk nemusí být ani terarista či chovatel čehokoliv, aby s tím přicházel do styku:-). Moc by mě pobavilo, kdyby kvůli tomu někdo zval rodiče do školy s tím, že to je neetické či nemorální. Dokumentární filmy ukazují čistou realitu, mnohdy daleko surovější, než je uškrcení a spolknutí myši či potkana, kterého nikdo netrhá na cucky, ani nepožírá ještě dýchajícího jako v případě psů hynovitých, hyen a mnohdy i lvů. K těm zlým snům - jak to asi řešili lidé ještě před padesáti lety, kdy byla účast celé rodiny na zabíjačce naprosto normální a děti u ní pomáhaly třeba míchat krev? A to nemusí jít ani o prase. Jíst znamenalo přetransformovat na maso drůbež, ovce, kozy, dobytek...

S holčičkou 2,5 roku obcházím všechny zvířata - hady,papoušky, dravce, ryby, rybičky, myši, křepelky, psy. Jeden den krmí myši, vytahuje je z beden za ocásky a druhý den je stejným způsobem nosí třeba dravcům. Když myš zabíjím, prohlásí "už je po ní" chytne jí a jde s ní krmit. Na druhou stranu minulý týden z křepelek na vajíčka jedna vylítla a zakousl jí pes. Normálně křepelkama krmím, ale tady chápala že tato je na vajíčka tak plakala že je mrtva. No stejně ji nakonec ráda zanesla dravcům. Asi je ještě malá, ale aspoň se to učí hned - jak to funguje. Zároveň má ke všemu vřelý vztah, když nám umřela pyrura co jsme měli doma oplakávala a mluvila o ní dlouho.

dcera bude mít 5 a s krmením mi pomáhá od cca 2 let kdy se naučila chytit myš za ocas. s krmením problémy nemá, dokonce už dostala párkrát kousanec od užovky, vždy mi rádá pomáhá.
od mala jí říkám že hlodavec je žrádlo a né kámoš :) ale s holátky si chce hrát, a nechce je hadům dát.

je ale zajímávé že u dědy na zabíjačce, z toho byla velmi špatná. dokonce i na rožni se čuníka bála.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru