Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Moje korálovka sebou škube a nafukuje se ji spodní část tlamy

Dobrý den,

moje korálovka mexická sebou dnes začala škubat. Je to samec a je mu něco mezi 4-5 měsíci. Vypadá to, jako by škytal. Po snědení potravy taky otevíral pusu dokořán. Díval jsem se mu při tom do krku, jestli tam nemá něco seklé, ale nic jsem nespozoroval. Vypadá, že potravu má plně zpracovanou zhruba v polovině těla, ale semtam se mu jakoby nafoukne spodní část tlamy. Doufám že mu nic není. Nevím někdo prosím, co by mu mohlo a být a co s tím? Předem děkuji za rady!!!

P. S. omlouvám se za zvolenou kategorii, ale vhodnější jsem nenašel. Jestli jsem jen slepý, omlouvám se dvojmo.

Předmět Autor Datum
Zdravím. Nevím jestli s mou radou budou jiní souhlasit, ale podobné stavy celkem rychle řeším návště…
scorpio34 09.07.2018 20:11
scorpio34
že přeji hadům trvanlivá játra a ledviny nový
raddei 21.07.2018 20:47
raddei
Hmm, zjevně nemají nastíněné problémy. Jsou fit, spolehlivě se množí, a žijí bez problémů - nejstarš… poslední
scorpio34 23.07.2018 17:48
scorpio34

Zdravím.
Nevím jestli s mou radou budou jiní souhlasit, ale podobné stavy celkem rychle řeším návštěvou veterináře a nechávám nasadit antibiotika. Injekce chovancům podávám sám a již po třetí aplikaci je pozorovatelná rapidní změna ve zdravotním stavu. Neřeším žádné odběry vzorků a stanovení původce choroby, udělal jsem to jen jednou a had se nedožil výsledků z laboratoře. Vždy když se mi u chovance objeví podobné symptomy tak nasazujeme ihned antibiotika. Vždy se mi to vyplatilo. Jak už jsem uvedl na začátku příspěvku - někdo s tímto postupem nemusí souhlasit, ale od doby prvního úhynu jsem o žádné zvíře nepřišel.

Hmm, zjevně nemají nastíněné problémy. Jsou fit, spolehlivě se množí, a žijí bez problémů - nejstaršímu "pacientovi" je 12 let, léčený byl před sedmi roky, a nevypadá to, že by to tady chtěl v dohlednu "zabalit". Pokud bych na nějaké problémy po léčení u zvířat narazil tak bych na ně v původním příspěvku upozornil. Další věcí je, že jedinci kterým jsem antibiotika aplikoval prošla kúrou jen jednou. Jen u jednoho kusu se medikace musela opakovat s tím, že byla i o 5 dní prodloužena. Ale i tento jedinec je v pořádku, je jí 8 let, dala 4 kvalitní snůšky, léčení prodělala ve dvou letech. Píšu své zkušenosti.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru