Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Korálovka nepřijímá potravu

1x10 u lampropeltisek moc často??? Je třeba si uvědomit, že korálovky jsou naprosto jinak agilní než hroznýši či krajty a troufám si říct, že předčí i užovky. Mají mnohem rychlejší metabolismus a na rozdíl od zmíněných je vidět přežraná korálovka výjimečně.
Jak psal výše kolega, jednou za deset dní dávat skákavku či malou myšku korálovce o metrové délce je zbytečně málo.
Osobně spatřuji problém ve vysokých teplotách, které panovaly. Některá moje zvířata taky nežrala, jiná setrvávala stabilně ve vodě i přes to, že se jim netopilo (např. situly).
Další bod k Vaší poznámce - období dešťů? Chovám a choval jsem přes dvacet let lampropeltisky mnoha druhů a forem, vlhkost pro ně vyjma pár forem není vůbec důležitá a jakékoliv vlhčení formou vlhkého substrátu a rosení je naopak ke škodě. Ať už jde o getuly nebo triangulumky, jsou spokojené na suchém substrátu s miskou s vodou. Ubikaci mám doplněnou o vyšší box s vlhkým lignocelem, který zvířeti umožňuje se do něj zahrabat, kdykoliv potřebuje. Zvířata tam lezou kdy uznají za vhod, ale rozhodně nemůžu říct, že jsou tam nalezlá stále, protože je substrát suchý, nebo kvůli vyšší potřebě vlhkosti před svlekem. Naopak, dost často se tam uchylují zvířata hledající bezpečí a klid, kupříkladu zvířata čerstvě nakrmená.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny