Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Ideální osvětlení a topení

Zdravím,
předně je třeba říci, že podnebí na Nové Kaledonii není úplně "skleníkové". V době našeho léta - červen, červenec, srpen - je na jižní polokouli zimní období. Na Nové Kaledonii padají noční teploty i pod 17 st. celsia, denní na nějakých 24 a více prší. Nechci tím říci, že nutno tyto podmínky úplně kopírovat. Ale nějaké padání teplot osobně nějak zvláště neřeším.
Mí pagekoni mají teploty kolem těch 24 st, v noci za podzimního a zimního období mají v teráriru nějakých 17 st. V létě často v teráriích nesvítím, světelné podmínky jsou vyhovující a teploty jsou dost vysoké i tak.
Na osvětlení a vytápění používám obyčejné žárovky vložené do květináčů spínané obyčejnými spínacími hodinami - watáž podle velikosti terária 25, 40 nebo 60W. Pro zvířata žijící vlastně neustále ve stínu je to dostačující.

Nevím zda jde ve vašem textu o překlep, ale rostlinám VNĚ terária je přeci úplně jedno jak a čím v něm svítíte, stejně "fungují" podle toho jaké světlo na ně přichází od oken ( pokud tedy nemáte vše v místnosti bez oken).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny