Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zanedbaná samička A. Dumerili

Ahoj, dostal jsem do péče cca 7 let starou samičku hroznýše Dumerilského (omlouvám se za špatné skloňování :D ). A bohužel její předešlý majitel zanedbával pravidelnost krmení. Z počátku prý odmítala stravu a poté už to flákal. A moje otázka zní.. jestli je možné, aby ještě dohnala svůj vzrůst. Dumerilák je poměrně robustní had (podle mě), ale tenhle prcek má asi (cca 150 cm) a docela hubená (přikládám fotku). Myslím, že je v dobré kondici, ale jiní hadi stejného druhu a věku jsou mnohem větší a mohutnější. Logicky není tolik zvyklá na kontakt, takže je trošku rozvážná, ale ještě po mě "nevyjela", takže myslím , že si budeme rozumět.

Budu rád za každou zkušenost a předem prosím potenciální "nasránky", aby mi prominuly můj možná stupidní dotaz.
Dál jsem ji chtěl udělat nový terárium (cca 150š/70v/70h s menším bazénkem). Pokud někdo má zkušenosti a chuť se svěřit/poradit, tak budu moc rád. Ať už s upravením rozměrů nebo různých vychytávek.

Díky moc a užijte si večer :)

Předmět Autor Datum
Velikost terária bych v tuto chvíli neřešil - navíc, jak jsem doposud našel, rozměry terárií uvádějí…
scorpio34 01.12.2018 10:37
scorpio34
Bazének není potřeba. Je to had ze suché oblasti. Při krmení si dávají pauzy, dost dlouhé. Náš samec… poslední
dumerilak 05.12.2018 18:05
dumerilak

Velikost terária bych v tuto chvíli neřešil - navíc, jak jsem doposud našel, rozměry terárií uvádějí chovatelé víceméně shodné s vašimi.
Zda může dohnad vzrůstovou nedostaečnost, to se asi budou vyskytovat protichůdné názory. Ale pokud platí, že hadi de facto rostou po celý život, tak při dostatečné péči a krmení může vše dohnat. To je můj názor, prostě, neházet flintu do žita :).

Bazének není potřeba. Je to had ze suché oblasti. Při krmení si dávají pauzy, dost dlouhé. Náš samec 8-9 měsíců (odpovídá to dokumentu BBC - 9 měsíců v jeho domovině neprší), samice mají pauzy o něco kratší. Když bude mít žrací období, dá se krmit ad libitum. Třeba něco dožene v růstu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru