Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta tmavá - myši

Ahoj. Koupili jsme si cca před měsícem na teraburze krajtu tmavou. Bylo nám řečeno že žere pouze kuřata ale že se naučí. Nechali jsme ho nějakou dobu vyhladovět a dnes jsme mu zkusili dát myš. Bylo vidět že ho zajímá ale nevzal si jí a ani nezaútočil. Někdo nějaký typ jak ho naučit na myši? Děkuji.

Předmět Autor Datum
Jak velká tmavka je? A co znamená "nějakou dobu"? Myš lze zabít, a naříznout, aby byla cítit krev. nový
Elaphka 08.01.2019 10:12
Elaphka
Je to mládě. Přesný věk nám nebyl řečen. Je to zhruba něco přes měsíc. V podstatě od té burzy. Když… nový
Python_Anet 08.01.2019 12:20
Python_Anet
Co napachovat kuřetem, ať mu ta myš smrdí po kuřeti. nový
Elisak 08.01.2019 18:25
Elisak
To zní také jako dobrý nápad. Určitě něco takového zkusíme. Děkuju moc za radu. :) nový
Python_Anet 08.01.2019 21:32
Python_Anet
Jak je velká? nový
Marker 10.01.2019 20:09
Marker
Cca 80cm..včera jsme to zkoušeli zase. Myš ho zajímala jenže si jí nevzal. Všelijak do ní strkal. Př… nový
Python_Anet 12.01.2019 16:20
Python_Anet
Jaké jsou podmínky chovu? Tmavky většinou potravu neodmítají. nový
Marker 12.01.2019 19:56
Marker
Terárium 140x60 (D,V), Teplota přes den 25-30, Svítíme od 9:00 do 21:00 nový
Python_Anet 17.01.2019 21:13
Python_Anet
Zdravím, zkuste hada vyfotit a vložit fotku. Jak píšou kolegové, není zvykem u tmavek odmítat potrav… nový
Epanterias 13.01.2019 22:30
Epanterias
Rozkrmovali jsme již krajtu královskou. Pomáhal nám s tím kamarád který krajty královský chová. Bohu… poslední
Python_Anet 17.01.2019 21:17
Python_Anet

Je to mládě. Přesný věk nám nebyl řečen. Je to zhruba něco přes měsíc. V podstatě od té burzy. Když jsme krmili tak po té myši za terárkem šel jak jí cítil. Dali jsme mu jí dovnitř. Chvilku se za ní plazil a pak ho přestala úplně zajímat. Nechali jsme jí tam přes noc a ráno jsme jí dali dalšímu hadovi protože si jí nevšiml. Zkoušeli jsme mu dát i mrtvou potravu. Také nic.

Cca 80cm..včera jsme to zkoušeli zase. Myš ho zajímala jenže si jí nevzal. Všelijak do ní strkal. Před hodinou jsme ho zkoušeli rozkrmit už násilím ale vůbec se mi nepodařilo mu otevřít tlamu. Teď mu nechávám chviličku pauzu a zkusím to zase. Začínáme být už docela nešťastní.

Zdravím, zkuste hada vyfotit a vložit fotku. Jak píšou kolegové, není zvykem u tmavek odmítat potravu. Bylo chybou vzít myš, která se pohybovala u nového zvířete a nabídnout ho v chovu jinému hadovi. Nikdy nemáte jistotu, že je zdravé a to ani po několikaměsíční karanténě, natož chvíli po přinesení. Podle toho, co píšete, asi nemáte zkušenost se cpaním hadů, pokud se Vám nepodařilo otevřít tlamku. I toho bych se tedy vzdal ať jí ještě neublížíte a spíše zkoušel nabízet potravu jiné barvy, případně druhu (mastomyš, potkánek, pískomil) a třeba po zhasnutí (podotýkám pod dozorem a potravu tam nenechávat déle jak třeba hodinu - beztak pokud ho nemá potřebu slovit do pár minut, už ho zpravidla nevezme a tak je tam pobyt s hlodavcem riskantní). Pokud by se to nelepšilo a nebylo to evidentně zdravotním stavem hada, vyhledat někoho, kdo hady cpát umí.

Rozkrmovali jsme již krajtu královskou. Pomáhal nám s tím kamarád který krajty královský chová. Bohužel se odstěhoval na druhou stranu Česka. Zkusíme tedy i jinou potravu. Spíš přemýšlíme nad tím co nám řekl chovatel. Je možné aby si tmavka navykla na jeden druh potravy? Problém u kuřat je, že je v téhle době poměrně těžké sehnat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru