Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Potkan mi pokousal krajtu

Dobrý večer,
Mám samecka krajty královské už přes dva roky... poslední půlrok teprve křemíkem živou potravou. Dnes mi poprvé potkanek zakousnul do hada. Než ho krajta stihla poradně stáhnout, tak se v obraně zahryznul. Příkladám i foto. Krk ranky sou rozsáhlejší , jelikož jsem to fotila když do sebe potkanka cpal. Můžete mi někdo poradit čím to tak vyčistit? Stačí pro dnešní večer jen teplejší voda? Co je tak nejlepší na předejítí infekce? Přece jen nejbližšího veterináře skrze plazy mám asi 60km daleko.
Předem děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Já jsem takové rány nikdy nečistil, není třeba. Hadi se s tím potkávají stále a není to nic výjimečn… nový
Epanterias 22.01.2019 19:29
Epanterias
Mockrát děkuji za radu. Musím říct, že můj citový vztah k němu je opravdu velký , takže sem teď doce… nový
Tem54 22.01.2019 19:35
Tem54
Proto je lepší krmit mrtvou potravou. Jinak bych hada taky nechal v klidu trávit, mělo by se to zaho… nový
Marker 22.01.2019 21:55
Marker
Ony vážné případy pokousání se při běžném krmení nestávají, semtam uštědřený kousanec k tomu zkrátka… nový
Epanterias 23.01.2019 21:24
Epanterias
Jasně, když hada kousne do těla při lovu, tak to ten had většinou v pohodě ustojí. Bohužel se taky s… poslední
Marker 23.01.2019 21:51
Marker

Já jsem takové rány nikdy nečistil, není třeba. Hadi se s tím potkávají stále a není to nic výjimečného. Loví zkrátka kořist, která se dovede dobře bránit. Nechte místo být, hada taky, ať v klidu tráví. Pokud by se tam náhodou utvořila boule, stačí opravdu lehce máznout framykoinem. Jinak do toho opravdu nezasahovat.

Ony vážné případy pokousání se při běžném krmení nestávají, semtam uštědřený kousanec k tomu zkrátka patří. Čeho je třeba se držet je zásada nikdy nenechávat krmné hlodavce bez dozoru s hadem, který lovit nechce, nebo ještě lépe neodcházet, dokud ho před Vámi nesloví. Lepší myš, potkana odchytit a nabídnout jindy, než ponechat svému osudu a věřit, že had dostane chuť. Daleko dřív dostane chuť hlodavec. Net je plný takových průserů, která končí i smrtí hada.

Jasně, když hada kousne do těla při lovu, tak to ten had většinou v pohodě ustojí. Bohužel se taky stane, že toho potkana chytí tak nešťastně, že se mu zakousne do hlavy, ne-li do oka a to už je horší. Už jsem měl několikrát namále, ale naštěstí to dopadlo dobře. Proto už krmím jen čerstvě zabitou kořistí. Jinak samozřejmě souhlasím s tím, že nechat hlodavce bez dozoru v teráriu je velká chyba která se dost často vymstí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru