Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon jemenský nežere, tmavý, žlutá tlamka

Zdravím, máme chamíka 1,5roku, až do teď vše v pořádku. Krásně rostl, žral...avšak postupně přestával žrát, celý den má tmavší barvy. Nijak výrazně se ale nesnaží dostat přímo pod výhřev, tam jsem mu dal pro jistotu silnější žárovku. Aktuálně už asi 6 den naprosto nejeví zájem o potravu, poměrně dost pije z pipety, má nažloutlé dásně kolem zoubků + taková zaschlé sliny na krajích tlamky. Často přes den otvírá tlamku.
Terárko vetráný celý strop, + pásek pod dvířkami, pod zdrojem 35°C, okolí cca 28°C, UVB měněno po 10měs. Reptile UVB150, + dosvícení lineární žárovkou, rosení jendou za den, nekdy vynechání. Krmení cvrčci vlastní chov, 4x týdne ve vápníku, 2x týdně vit (bud Roboran, nebo Nutrimix).
Neporadí někdo? Nejaké dýchycí problémy? Nějaké vnitřní problémy (játra/ledviny) netusím...
díky moc

Předmět Autor Datum
Podmínky chovu se zdají ok. Viděla bych to na nějaký zánět. nový
Host123 24.01.2019 13:25
Host123
Hlásím, že chamík je pořád víceméně stejný otevírá tlamku, tvoří se mu zaschlé sliny na kraji tlamky… poslední
blevil 19.02.2019 23:32
blevil

Hlásím, že chamík je pořád víceméně stejný otevírá tlamku, tvoří se mu zaschlé sliny na kraji tlamky, z tlamy "hnilobní" zápach, žluté dásně. U veterináře nic moc zjištění, odhad odcházená ledvin/jater.
Chamík nijak viditelně nechradne/nehubne, pořád je dost mohutný. Měsíc již pořádně nejedl, poslední dny, dáváme cvčky bez hlaviček přímo do tlamky cca 2ks denně. Trus vylučuje (vzhkedem k malé potravě, mizivý trus ale vylučuje).
Čekáme na nějaký rozumný bobek na parazitologii.
Nevíme co dál....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru