Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čmelíkovec krysí? Postřik a had

Dobrý večer,

asi před měsícem jsem u svých myší pozorovala celkem hojnou armádu malých broučků, kteří na světle šli značně do červena. Podle popisu bych to tipla na to, co je v nadpisku i podle toho, jak jsme byli pokousaná celá rodina. Myši jsem si přinesla ze zverimexu. Pár jsem jich zkrmila, některé jedince, po kterých to podle oka nelezlo jsem oddělila. Bohužel po měsíci se zde objevili znovu v hojné armádě. Takže co s tím. Klidně bych na myši použila nějaký přípravek, i s ohledem na kočky v domácnosti, ale pár teraristů mě odradilo, že myši postříkané čímkoli už se nedají nikdy zkrmit, někdo zas, že stačí počkat třeba dva měsíce. Proto prosím o radu a zkušenosti. Máme krajtu královskou. Díky.

Předmět Autor Datum
Můžu se zeptat, kolik těch myší máte? Nějak tomu nerozumím, chováte myši pro jednu krajtu?
Marker 06.02.2019 21:50
Marker
3 dospělý a mláďata. Co nezkrmím já, to daruji na zkrm dalším chovatelům. Dřív to bylo klidně 60 myš… nový
Jancalife 06.02.2019 23:31
Jancalife
Ono někdy je lepší to zlikvidovat, než ošetřovat, když je jich málo a začít znova. Já používám už ro… nový
Marker 07.02.2019 08:18
Marker
O jedovasti vím. Šlo mi právě o to, jestli ty myši pak po nějaké dobe od Arpalitu můžu zkrmovat. Kaž… nový
Jancalife 07.02.2019 08:25
Jancalife
Určitě můžete, ale ideálně až po měsíci. poslední
Marker 07.02.2019 09:03
Marker

3 dospělý a mláďata. Co nezkrmím já, to daruji na zkrm dalším chovatelům. Dřív to bylo klidně 60 myší. Prostě mě nebavilo za 25 Kč kupovat myši ze zverimexu, co jsou krmený svinstvem a ještě jsou tak malý, že to krajtě nestačilo. Potkany ani mastomyši nežere.

Ono někdy je lepší to zlikvidovat, než ošetřovat, když je jich málo a začít znova. Já používám už roky Arpalit neo a v pohodě, když přinesu nové hlodavce do chovu, tak je preventivně nastříkám. Hlavně pozor, je jedovatý pro kočky a hlodavci se nesmí zkrmovat minimálně tři týdny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru