Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Užovka červená - svlékání

Ahojte, potřebovala bych poradit s jednou mojí užovkou. V poslední době má velký problém se svlékáním kůže. Pokaždé když začne, tak si svlékne hlavu a tu se ihned snaží utrhnou, když se jí to podaří, tak se o nic víc nesnaží a odplazí se do domečku. Všimla jsem si že ostatní užovky z kůže lezou takovým zajímavým způsobem ale ona ne. Je jí kolem 9-10 měsíců. Terárko rosím 2x denně a nenapadá mě jiný problém. Předem děkuji za případné rady..

Předmět Autor Datum
Myslím, že je úplně jedno jak moc terárko rosíš :-) Myšleno tak, že pokud tam máš silnou žárovku, ve… poslední
Rhaco1 15.02.2019 16:41
Rhaco1

Myslím, že je úplně jedno jak moc terárko rosíš :-) Myšleno tak, že pokud tam máš silnou žárovku, velké větrání, tak bude vlhkost pryč rychle .....a stále to neznamená, že je vlhkost ok.Příště napiš cca kolik tam má vlhkosti.
Já už jsem roky bez hadů, ale napíšu info ohledně bývalé krajty.Co chvíli špatný svlek -a pak tváření jako že jsem ok, jsem úplně svlečená.
Zbývalo jen napustit "teplejší vanu", stačí pár centimetrů (né horkou - spíše vlažnou), nechat ji si poplavat pár minut (vždycky jsem ji zabavil) a pak pomocí pinzety svlékat po kouscích.Strávil jsem tak XXXX hodin.Pokud to jinak nejde, tak nemáte jinačí řešení.
Jinak jak jsem psal, bez hadů jsem už léta, hromadu věcí jsem už pustil z hlavy a tohle je asi ta nejlepší rada co vám můžu poskytnout.Tyhle problémy jsem měl u importu.
Snad se vyjádří i někdo znalejší...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru