Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Geochelone sulcata

Dlouho tu nebylo nic o techto obřích, tak bych rad otevrel toto tema a zaroven se na neco zeptal zkusenejsich chovatelu.
Kdo mate vetsi zelvy, slyšíte jejich dýchání? Citite,kdyz date pred cenich ruku, jak vyfukuje vzduch pri kazdem vydechu? Mam obavy, zda je to normalni nebo by nel byt dech neslysitelny. Jednou za par vydechu je slyset i slabe pisknuti, tak mam obavu z maleho nachlazeni nebo je noznosti i prasny substrat, ktery uz jsem odstranil, co myslite?

Dalsi otazka na zkušenější, kdyz vezmu letosni jaro, uz jste meli několik dnu sulcaty venku nebo jeste nebylo vhodne pocasi? Teplota uz byla ale zaroven pofukuje casto vitr ten je asi nebezpecny ze. Ja uz zelvu venku prave mel, tak mam drobne výčitky. Jak se pripadne chovat pri malem nachlazeni? Jinak jsem byl na navsteve v zoo Plzen, ktere je chovem sulcat proslule a byl to snad nejteplejsi letosni den, kdy ani nefoukal vitr a zelvy byly stale drzeny ve vnitrni ubikaci, vracel jsem se tam i odpoledne v nejvetsim horku a byly stale zavrene. Navic jeden samec byl uvnitr oddelen od ostatnich v docela malem prostoru. Je agresivni? Ptam se protize vim ze zde casto prispival krokodyl ktery v zoo pracuje. Dekuji za odpovedi.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru