Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem krmenie agamy, chov leguana

Chcela by som sa opýtať či je agamu možné chovať aj sušenými cvrčkami? Prípadne ked je mladá cca 10 mes. zivé cvrcky (tomu by som sa ale chcela vyhnút) a potom len rastlinná strava? Ešte by som sa chcela spýtať na leguána ... máte niekto skúsenosti že je agresívny a môže vážne ublížiť ked vyrastie? Rozhodujeme sa medzi kúpou agamy a leguána (agama nás odrádzajú tí cvrčci a leguán bezpečnosť ). dakujem , budem vdacna za kazdu odpoved kto má skúsenosti

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Keď Vás odradí niečo ako cvrčky alebo sa bojíte, tak prečo chcete chovať takéto zvieratá? Nejak mi t…
Yacopsae 24.05.2019 10:49
Yacopsae
náhodou, tohle se dá řešit, já teda naprosto úplně pochopím, že někdo třeba nechce v ložnici cvrčky,… poslední
ahoj 1 26.05.2019 20:38
ahoj 1

náhodou, tohle se dá řešit, já teda naprosto úplně pochopím, že někdo třeba nechce v ložnici cvrčky, ale chce tam mít jedno terárko s nějakým nenáročným druhem. co je na tom?? je taky jedině rozumný, že zadavatel nechce jako první zvíře leguána, který je opravdu problematicky manipulovatelný celkově moc velký, a rozhodně bych ho přesně proto nedoporučila jako první tera zvíře.

Pro zadavatele: Můžete dávat šváby - ti nijak neruší a agama je bude milovat (jděte do druhu Blaptica dubia, ti jsou velcí tak akorát a nehrozí u nich, že by utekli a přežili v bytě jako cvrčci) , nebo sarančata (cvrkají jen v dospělosti), nebo pouze samičky cvrčků - ty necvrkají. Samce cvrčků taky můžete zkrmit přednostně dřív než dospějí. Chce to ale terárko, kde se případný cvrkající cvrček nemá kam schovat - to ale u agamy vousaté není problém - písek, šutry, klacky a hotovo. Sušené cvrčky ani náhodou ne!!

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru