Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem blavor žlutý

Dobrý den.Na burze jsem před pár týdny koupil blavora,údajně samce,ještě jsem to pořádně nepoznal.Dnes najednou nacházím 2 vejce zatím,přidal jsem tedy kladiště a uvidím,co dál.Jen bych rád názor,zda i samice blavora může mít planou snůšku,nebo spíše byla odchycena(prodejci byli nejspíš Madari,kdo ví),tedy možná i napářená a vejce by mohla být i oplozena,vypadají pěkně.Jsou bílá a pevná.Samce zatím nemám,tak jen,zda i blavor může mít plané snůšky bez samce,jako třeba jiní plazi.Moc děkuji za případnou odpověd.

Jinak nechci zakládat nové vlákno a ještě bych se rád zeptal na líhnutí u ještěrek perlových.Mám v inkubátoru vejce-na 26st.,aby mláďata byla silná.Jsou tam od 17.4.2019,dnes se vylíhlo první mládě,některá vejce jsou orosená,ale pěkná a pevná,tak jen,zda má někdo zkušenost,zda je to známka převlhčení-ale vodu jsem do vymačkaného vermikulitu od začátku inkubace nepřidával-suchý inkubátor,nebo přirozená známka blížícího se líhnutí,ale jsou tak už asi 4 dny,ale nekazí se.Tak jen,zda je to normální.Tak díky,je to muj první odchov,tak takové detaily-orosení,délka ikubace při 26st,to nikde nenacházím.Pěkný den.

loading...
Předmět Autor Datum
Zdravím, s blavorem bych určitě zkusil inkubovat, odchovů je jako šafránu, či spíše ještě mnohem mén… nový
Cinkodan 18.07.2019 19:17
Cinkodan
Prodejci byli Poláci a jistěže to je zvíře z odchytu. Pokud jste si všiml, nabízeli i coluberku, něk… nový
Epanterias 19.07.2019 09:23
Epanterias
Dobrý den,moc děkuji za odpovědi.Zatím jsou vejce stále jen 2,tak uvidíme,neni moc velká.Jinak jsem… nový
J.Ledv 19.07.2019 09:58
J.Ledv
Tak jak to dopadlo s inkubací? :-) nový
Epanterias 08.01.2020 23:46
Epanterias
Dobrý večer.Bohužel 2 krásná bílá vejce,dokonce i oplozená,(po prosvícení byl vidět krásně terčík,ko… nový
J.Ledv 10.01.2020 19:17
J.Ledv
Nevadí, snad se podaří letos. Jestli se pustíte do toho venkovního terária, vložte pak fotky. Inspir… nový
Epanterias 12.01.2020 23:01
Epanterias
Dobrý den, mohu vědět, kde jste Blavora sehnal? Prosím, zda mi můžete odpovědět na lmtm@email.cz Děk… poslední
Lidka8541 04.02.2020 23:02
Lidka8541

Zdravím, s blavorem bych určitě zkusil inkubovat, odchovů je jako šafránu, či spíše ještě mnohem méně, takže dost možná může jít o odchyt a zvíře napářené v přírodě, takže je velká šance, že vejce budou oplozená. Jinak orosení vajec bývá, jak píšete, předzvěst líhnutí. Délka inkubace je u lepid kolem těch 3 měsíců, zbytek vajec se může líhnout brzy. Rozhodně na to nespěchat a dát jim čas, od prvního proříznutí vajíčka do konce líhnutí může uplynout pár desítek hodin, než je mládě připravené po dotáhnutí žloutkového vaku vyrazit ven, ale +- do týdne od prvního mláděte by měly být venku i ostatní. S tou teplotou to může být zajímavé, některá info,např. http://outdoorvivaria.proboards.com/thread/652/timon-egg-incubation-temps udávají, že ty inkubační teploty můžou být v přírodních podmínkách relativně nízké. Nevím, jestli u lepidek také nehraje roli inkubační teplota pro určení pohlaví (jako mj. u některých ještěrek Podarcis).
PS. Přímo lepidky jsem osobně nikdy neměl, jen některé jiné lacertidy obdobné na chov.

Prodejci byli Poláci a jistěže to je zvíře z odchytu. Pokud jste si všiml, nabízeli i coluberku, několik druhů euscorpií, scolopendry..
Zvířata na prodej byla dvě, bohužel byla hned pryč. Jak píše Cinkodan, odchovů bylo jak šafránu (resp. se vůbec, neb skoro vše je právě po samicích, které vykladou čerstvě po odchytu). Určitě inkubovat.

Dobrý den,moc děkuji za odpovědi.Zatím jsou vejce stále jen 2,tak uvidíme,neni moc velká.Jinak jsem vejce prosvítil a opravdu jsou oplozená-mají červený terčík,ohraničený růžovým oválem.Takže určite zkusím inkubovat,jak nejlépe to půjde.Na té burze to přesně tak bylo.Tak moc díky.

Dobrý večer.Bohužel 2 krásná bílá vejce,dokonce i oplozená,(po prosvícení byl vidět krásně terčík,kolem žilky a okruh) byla hned druhý den žlutá a začala smrdět.Pak postupně každý den přibylo další vejce,ale už měkčí a měkčí.Takže asi,jak neměla nic moc péči po odchytu,tak byla vejce nedostatečně vyživená,nekvalitní,nebo nevím.Ale jsem rád,že se alespoň vykladla a nestalo se něco horšího.Pořádně jsem ji krmil a ted přezimuje.Sehnal jsem samce(také přezimuje) a zkusím to na jaře znovu,pořádně.Plánuji venkovní terárium,aby byla větší šance.Tak uvidíme,budu dělat,co půjde.Snad to bude lepší.Moc děkuji zde za rady a přeji i dalším,at se daří.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...