Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá apatie,starost o nemoc?

Zdravím, přivezla jsem si Huga domů v září (předtím cca 2-3 roky jsem měla gekony a hady,proto jsem se rozhodla zase něco zkusit) měl (podle chovatelky co mi ho předala) 3 měsíce ,nu nebyl v řádném stavu,ale chtěla se ho zbavit,nu což přivezli jsme ho,krmili, seznámil se fungoval na 1. Vzrůstově na 7. měsících 110g 36cm
Ale máme problém s poleháváním,spaním a tak vůbec neaktivitou,cvrčky zblajzne,ale nechce je lovit(dřív lovit a lítal) ,nechce se hnout z místa,jako kdyby nechtěl ,ale večer když jsem přišla z práce jsem ho viděla jak se sápe na svoji oblíbenou lampu se tam nahřívat (dokud chce krmíme ,teď už nechce každý den ani cvrčky neloví)zelené ho tedy extra neláká,vezme si ale není to šálek kávy, což ale nepovažuji za uplně podstatné spíš mě zarazila ta jeho lenost a neaktivita. Samozřejmě jsem uvažovala nad zimováním,ale není na to moc malý? Teď v zimě svítíme průměrně 12-13h.
Potom mě taky veterinářka strašila s křivicí(jenomže jsem se dozvěděla,že slečna není na plazi ani orientovaná),protože když jsem si ho přivezla měl na ocasku křivou část (viz foto) jenže si myslím že to má ze špatného svleku, vše ostatní totiž ok, vitamíny taky dostává, klasika plastin a roboran na cvrčky a kalcium dostane když si vezme zelené.
Terárko 100x50x40
osvětlení: UVB zverimex (reptile), žárovka 60w, na dosvícení linearka 15w nepletuli se (6ooo K).
teplota : výhřev 40 + když přitopíme v bytě , nejstudenější místo cca 28 , lokální 35, vlhkost 25-28%
nějak jsem se v tématech nemohla dočíst k tomuto případu většina byla podobná jen jsem v tom neviděla to samé(a také se to dokola opakuje a je tam více jak 38 vláken s mnoha odpověďmi..), více lidí více ví, možná se otázka opakuje,ale když jsem našla stejné téma,nebyla jsem si jistá zda-li je to opravdu můj případ.
(plánuji i tak návštěvu vet. naší kliniky ,kterou máme vedle ve městě nechci ho nechat nějakému felčarovi,který bude tipovat)
Děkuji za odpověď.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny