Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Boa puchyre pred svlekem

Dobry den, na samici(4 roky, 7 kg) pred zakalenim se mi vytvorily 3 puchyre mezi starou a novou kuzi. Momentalne ted uz je zakalena. Na veterine mi rekli at puchyre nepraskam a pockam do svleku a kontroluji, popripade kdyby puchyr praskl tak se dostavit aby nevznikl nejaky zanet. Setkali jste se s tim uz nekdy nekdo? V priloze zasilam fotky. Diky moc Kamil

Předmět Autor Datum
Totéž se mi objevilo taky u dospělé samice constrictora. Puchýře byly vodnaté, plné čiré tekutiny, k…
Epanterias 19.02.2020 20:35
Epanterias
Strasne moc dekuji za odpoved. Je pro me velice cenna. Co se tyce prostredi tak bych si troufnul ric… nový
kamil8888 19.02.2020 23:56
kamil8888
Já se právě taky jen domnívám, že to nějak souviselo s tím, že se v tom občas vyváleli. Když jsem by… nový
Epanterias 20.02.2020 11:28
Epanterias
Uvidim za cca 14 dni az bude svlek. Nafotimto a hodim se. Kazdopadne dik. poslední
kamil8888 20.02.2020 12:49
kamil8888

Totéž se mi objevilo taky u dospělé samice constrictora. Puchýře byly vodnaté, plné čiré tekutiny, která pokud si pamatuji nezapáchala. Ať už se to propíchlo nebo ne, po svleku se na tomtéž místě objevily bílé, jakoby moučnaté šupiny, které na otěr reagovaly drolením. Nikde jsem s tím tehdy nebyl, po svleku jsem tato místa mazal framykoinem. Po pár svlékáních to zmizelo. Dle mě se jedná o nějakou mykozu, kterou startuje ne úplně čisté prostředí - moji hroznýši byli vždy prasata a pokud se i v prostornějším teráriu vydělali, vždy sem je našel ležet na tom. Specielně jsem je takhle nacházel těsně po svleku na převálcované svlečce, hrudce pevné složky moči (taky jak bramborák) a prochcaném zbytku hoblin. Nikdy jsem to nepochopil, proč se zvíře prostě neposune na čistou podestýlku.

Strasne moc dekuji za odpoved. Je pro me velice cenna. Co se tyce prostredi tak bych si troufnul rict ze mam velmi velmi ciste prostredi. Mam je v laminovych terariich bez podestylky. Kdykoliv dojde k vyprazdnuti hned to uklidim. Mam to totzi soucast v obyvaci mistnosti a mam to neustale na ocich. Tak uvidim co po svleku. Moc diky za zpravu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru