Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem písek do terária

Chtěla bych se zeptat -pokud dám agamkám písek do dětského pískoviště,musím ho celý denně rosit nebo pouze místo na kladení vajec,nyní jsem měla písek do bazénových filtrací,co je vhodnější?
Samička,jež má rok a půl mi po dvou měsících snesla znova plané vejce,nemůže ji to uškodit,že je to příliš brzo?děkuji

Předmět Autor Datum
Tak písek co sem tak slyšel se spíš doporučuje ten do filtrací. Jinak já měl gekončíky noční na písk… nový
Sinister 20.04.2020 12:59
Sinister
Ten písek do dětských pískovišt máš dobře,jenom pozor na ten co se prodává s nějakou složkou odpuzuj… nový
Nuty 20.04.2020 13:20
Nuty
děkuji,mám více terárek v největším 1,60x65x60 jsou 3samice a jeden samec ,nejspíše neplodný,jelikož… nový
nisinka 20.04.2020 14:00
nisinka
Vhodnější je písek do bazénových filtrací, protože je hrubozrnější a nemá teda prachovou frakci, čil… poslední
chelydra 21.04.2020 12:02
chelydra

Tak písek co sem tak slyšel se spíš doporučuje ten do filtrací. Jinak já měl gekončíky noční na písku od Robimaus a byl sem naprosto spokojenej. Ten do pískoviště bych já osobně asi nedal.
A co se týče vajíček, tak pokud má dostatek vápníku a nemá s vykladením problémy tak by to nemělo vadit, zas zkušenost s jiným plazem, mám gekony páskované samce a samici. Samice taky snáší vajíčka po dvou měsících, taky sem se ptal jestli jí to nemůže vyčerpat ale bylo mi řečeno že si sami dají "pauzu" (ale stejně sem je na chvíli oddělil :-D). No a ještě se zeptám, máte jen samici nebo nějakou skupinku se samcem? Většinou když máte samce tak se doporučuje víc samic (a to nejen u agam) aby právě tu jednu neuhnal. Není to tak uplně u všech plazů, např. u mnoho druhů gekonů se chová jen v párech, ale agamy, gekončíci std. by se měli chovat buď jen jeden a nebo když nechcete mláďata tak třeba skupinku samic a nebo jeden samec a více samic ;-) Každopádně samice které tvoří vajíčka by měli dostávat dostatek vápníku ;-)

děkuji,mám více terárek v největším 1,60x65x60 jsou 3samice a jeden samec ,nejspíše neplodný,jelikož vždy byli vajíčka planá ač ke spojení došlo,koupila jsem ho již dospělého-pán tvrdil jak je to dobrý samec,pořád by se jen pařil,ale pravdou je,že jen pařil-vejce planá ač byl se samicemi i z druhého terárka,jen bych se chtěla zeptat ,je vhodnější na připuštění dát samce k samicím či opačně,nebo je to jedno,mám ještě jednoho samce v jiném terárku díky

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru