Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké UVB použít pro agamu kočinčínskou (Přechod z exoterry na repti)

Dobrý den, těch možností jsou kvanta. Prvně se musíte rozhodnout, jaký použijete typ UVB zdroje. Já bych například nepřemýšlel o ničem jiném než o výbojce s externím předřadníkem. V podobně velkých terárií je ten rozdíl o několik tříd výše. Jednak agamě poskytne UVB na desítky centimetrů, také zároveň hřejí, takže se pod nimi velmi rády sluní. V neposlední řadě luxusně svítí, vysoká intenzita světla a super hodnoty UVA oceníte, protože i při výšce terárka třeba 2 m prosvítí parádně až na dno. Na druhou stranu počáteční investice není zanedbatelné, to někoho odradí: https://www.terasvet.cz/uvb-vybojky-sunlux/

Vy preferujete UVB kompakt (spirálu), určitě se dá také použít. Je v podstatě jedno, jestli vezmete od Exotery Reptile nebo Repti Planet, popřípadě Sunlux, Arcaida a další. Rozdíly jsou v dosahu a množství UVB, poruchovosti, množství světla a UVA, životnosti UVB atd. Nicméně stále jde o relativně slabé zdroje na pár měsíců, takže ty rozdíly nejsou nijak extrémní. Nemusíte se ani držet značení 5.0, popřípadě 100. Klidně můžete vzít 10.0 nebo 15.0. Nic jako tropické UVB a pouštní není. Rozdíl je v síle/dosahu UVB. Tomu pak musíte přizpůsobit vzdálenost od agamy, aby byly hodnoty UVB optimální. Takže například Reptile 100/RP 5.0 byste dal 10-13 cm do agam a oproti tomu Reptile 200/RP 15.0 byste měl dát 15-18 cm od agam.
https://www.terasvet.cz/uvb-kompakty/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny