Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaké UVB použít pro agamu kočinčínskou (Přechod z exoterry na repti)

Děkuji za odpověď. U mě se jedná hlavně o ještěrky Omanosaura jayakari a Gallotia stehlini, občas i jiné druhy. Srovnatelné na světelné nároky s tou vousatkou, ale mnohem hbitější a obratnější zvířata, co se dostanou všude - ty ománky tedy. U kompaktu vzdálenost jedno není, spíš jsem myslel, že jsou u něj často i dost blízko, ale za ty roky, i u relativně čerstvých kompaktů, u adult zvířat je to bez zjevných negativních efektů. U těch gallocek je to boční záření UV čka podle mě i bonus, po reprodukční periodě je samec ostřejší k samici, zvlášť když mu zabírá "jeho" místa, takže klasicky u mě samec dole vycabený pod bodovkou a samička leháro na jejím keramickém krytu, UVčko z vedlejšího kompaktu chytají oba:D. U ománek to bude jedno, ty jsou bezkonfliktní furt.
Děkuju za tip s tou 35W PAR20, koukal jsem před tím na tu PAR38 kvůli většímu kuželu světla. S výškou zavěšení, pro výhřev potřebuju, aby to bodově hřálo tak na 40-45°C, zatím u mě spokojenost s 25W obyčejnou bodovou reflektorkou cca 15-20 cm nad povrchem, zvládne totéž i tato výbojka?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny