Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama skáče na sklo

Ďakujem za odpoveď. A neviete prosím ako ho mam donútiť jest zelené listy? Už hladoval dva týždne ale ani sa ich nedotkol, skúšam to už odkedy ho mam a stále nič. Ani posypanie vapnikom nezaberá. Vôbec si to nevšíma. Každý deň má plnú misku všetkého možného. Všetky listy co mu ponukam ochutnal vtedy jek napr mal otvorené ústa a rýchlo som mu tam dala list, nech teda aspoň vie ako chutí ale ani to nepomohlo. Som teda odsúdená ho stále kŕmiť hmyzom? Cez leto mi spapal kvet púpavy, niekedy aj 3 posebe. Cez zimu ich však nezoženiem.

Môže byť jeho nežravosť zapríčinená aj absenciou UVA? Čítala som ze ovplyvňuje apetít. Celkovo nie je veľký jedak. Ma 408g, táto hmotnosť je cca stála. Mam preňho 3 druhy svabov, sem tam dostane sarance, červy dávam len veľmi zriedka, všetko je z domáceho chovu. Je nejaká možnosť ako mu aj touto živočíšnu čiastočne poskytnúť rastlinnú časť stravy?
Viete straší ma to, že sa majú kŕmiť v pomerne 3:7 živočíšna a rastlinná zložka. Maximum co budem vedieť dosiahnuť uhorkou, jablkom bude 1:1, no to mu nerobí dobre na stolicu. Mam to radšej nechať tak? Kŕmiť ho len hmyzom? Ci mu mam nastoliť striktne hladovku? Bojím sa, že predčasne zomrie keď bude jesť iba hmyz. 🙁 Musí to zaťažovať jeho organizmus

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny