Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama skáče na sklo

Ahojte, potrebovala by som poradiť ohľadom správania mojej agamy.
Je to samček ma už 4 roky. Predvčerom dostal nové terárium 100x60x60, má tam plošiny na vyhrievanie aj miesto s tieňom. Teplota pod vyhrevom je 37 stupňov, zajtra by mi mala prísť silnejšia ziarovka (v starom teráriu bolo na mieste cca 42, ale keďže nové terárium je vyššie musí vydržať pár dní aj s 36 stupňami, nová žiarovka by mala prísť čoskoro).
Problémom bolo, že vo svojom starom teráriu sa stále hádzal do skla, tak som si povedala ze musí mať väčšie. (plus predtým bolo sklenené a teraz ma drevene). No ale ma väčšie a celý deň sa dokáže chadzat na sklo, je to neznesiteľné, lebo terárium mam vo svojej izbe a potrebujem tam relatívny kľud na prácu.
V najchladnejsom bode ma od 20-22 stupňov, v noci a ráno aj menej, ale cez deň sa už kúri, čiže chladnejšie tam už byť nemôže. Začína to tak, že sa ráno nahreje a odvtedy je už non stop na skle, pritom tam ma toľko veci na lezenie aj priestor na behanie 🙁 UVB je trubica plus o pár dní príde plnospektralna. Čiže myslím, že osvetlenie mam v cajku, tak tým to asi nebude... (riešila som osvetlenie s jedným chovateľom). Nechcem ho púšťať von, lebo mi môže hocikam zaliest a po izbe vie lietať aj niekoľko hodín kým sa upokojí, čiže nie som schopná chodiť celý čas po izbe s ním. Zakrytie skiel nepomáha.
Ešte taka jedna vec, mam ho od jeho dvoch rokov, predchádzajúci majiteľ ho absolútne neučil na zelené, jedine co zje sú uhorky ale to mu nemôžem dávať často lebo potom mi kaka len vodu s malým bobkom, no a tak to vyzerať nemá. Čiže, nejaké rady? Už som z neho zúfalá 😅 ani rukolu, ani pupavu, ani salatik ani nič iné.
Ps. Fotku teráriá sem neviem vložiť, takže ak som niečo zabudla, ešte poprípade popisem. Terárium je klasicky orientované tak, že jedna strana je chladná a druha tepla. Terárium je oproti strešnému oknu (sem tam naňho pozrie akoby kontroloval ci tam nie je dravec) pod oknom sú akvária, ale tie ho vôbec nezaujímajú, to som už skúšala. Aj keď sú akvária zhasnute, tak sa tisne do skla. A k tomu oknu, to nie je cieľ jeho záujmu, on chce ísť proste von z teráriá 🙁
Premýšľala som, že v tom sklenenom teráriu nemal plnospektralne osvetlenie a teraz ho tiež ešte nemá a žeby preto chcel ísť von? Ja už fakt neviem 😑
Změna předmětu, původně: Adama sa hádže na sklo (lucifer)

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny