Předmět Autor Datum
Dobrý den, normální to určitě není. Popište prosím podmínky chovu, počet jedinců a čím a jak často k…
reply 08.03.2021 11:05
reply
Chovám jedného jedinca v teráriu 20x30x20 cm s dekoráciu, miskou na vodu a udržiavam mu teplotu nad…
Fero Franc 08.03.2021 16:48
Fero Franc
Z fotky to vypadá, že má napravo jen 3 nohy, ale fotka může klamat. Ztráta končetin by štíra neměla…
reply 11.03.2021 16:33
reply
Ďakujem, a som si istý, že terárium je dostatočne vetrané. poslední
Fero Franc 13.03.2021 08:55
Fero Franc

Dobrý den,
normální to určitě není. Popište prosím podmínky chovu, počet jedinců a čím a jak často krmíte. Osobně vidím na fotce jiný počet končetin, ale třeba se pletu. Chybějící končetiny jsou někde v teráriu? Co je to bílé na telsonu?

Chovám jedného jedinca v teráriu 20x30x20 cm s dekoráciu, miskou na vodu a udržiavam mu teplotu nad 25 stupňov celzia. Kŕmim ho raz do týždňa živým cvrčkom. Dúfam, že nedošlo k omylu, lebo naživo to naozaj vyzerá že má stále menej končatín, pred dvoma mesiacmi som videl na jednej strane 3 a na druhej 3 a pól a teraz už len tak ako som predtým napísal, všimol som si to lebo trošku zvláštne chodil, ale máte pravdu, keď som si znovu preštudoval fotku, tak to naozaj vyzerá, že je všetko v poriadku. Chýbajúce končatiny som nikde nenašiel. To biele bohužiaľ neviem tiež čo je. Myslel som si že to sú exkrementy. Ospravedlňujem sa za stratu vášho času, ak som to len zle odpozoroval a došlo k omylu.

Z fotky to vypadá, že má napravo jen 3 nohy, ale fotka může klamat. Ztráta končetin by štíra neměla ohrozit na životě, ale zároveň by neměl končetiny ztrácet. Dávejte pozor, ať opravdu všechny cvrčky uloví a nežijí s ním v teráriu, nebo je případně dokrmujte. Moji štíři měli telson vždy čistý. Nemůže to být plíseň? Je terárium dostatečně větrané?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru