Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Výbojka

Dobrý den,

chtěl bych si pořídit výbojku do OSB terária (větrání ve stropě a na boku terária) 120x60x60, dosud jsem naší agamě svítil kombinací tří světel-halogenem, kompaktní UVB žárovkou a plnospektrálním trubicovým světlem, ale nyní bych chtěl přejít na kombinaci UVB výbojka + plnospektrální světlo, jen si nejsem jist, jak silnou výbojku do terária zakoupit. Zatím mám vyhlídnuté výbojky od značek SunLux a ReptiEye. Jakou wattáž byste mi v tomto případě doporučili?

Předem děkuji za rady.

Předmět Autor Datum
Zdravím, podle rozmezí běžných teplot v místnosti bych uvažoval buď 35 nebo 50 W. Já mám jen 35 ky,…
Cinkodan 31.03.2021 09:36
Cinkodan
Jasně, v pokoji, kde je agama mám taky pár terárek a teplota je tam většinou v rozmezí 20-23, pak na…
Est 31.03.2021 14:13
Est
Podle mě ano. Ale jak říkám, čistě osobní názor, já to mám takhle u větších ještěrek se srovnatelným… poslední
Cinkodan 01.04.2021 21:38
Cinkodan

Zdravím, podle rozmezí běžných teplot v místnosti bych uvažoval buď 35 nebo 50 W. Já mám jen 35 ky, ale jsem v podkroví, kde je v pozdním jaře a létě hic tak či tak, a mám v místnosti asi 12 terárek, takže celkově teplo dost.

Podle mě ano. Ale jak říkám, čistě osobní názor, já to mám takhle u větších ještěrek se srovnatelnými nároky na světlo a teplo jako ty vousatky, v terárkách obdobné velikosti, a zatím spokojenost s tou pětatřicítkou. Ale mám je taky jen pár měsíců, do podzimu jsem u všeho též jel na kompakt UVB + bodovou obyčejnou žárovku.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru