Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem 11 let stará želva ozdobná má zácpu, nějaká rada jak se toho rychle zbavit?

Byla jsem se svou 11 let starou želvu ozdobnou u veterináře, protože se lehce nafoukla, ten mi řekl že je to zácpa a dál nějaké ty rady jak se toho zbavit jako zvýšit hladinu vody a její teplotu. Rady sice trošku víc pomohly k její aktivitě, ale i tak se vás ptám jestli někdo poradí i něco jiného, jak jsem už řekla želva s námi žije u 11 let a nikdy nebyla nějak nemocná nebo něco takového, proto jsem se rozhodla zeptat ne jen veterináře, ale i jiných chovatelů. Děkuji za odpovědi.
(Terárium je velké asi 80 cm. Strava :Ryby žížaly salát, a mnoho dalšího.) 🙂🐢

Předmět Autor Datum
Zdravím, nechci zpochybňovat úvahy veterináře, nevím nač se specializuje a s čím a jak často přicház… poslední
Epanterias 19.09.2021 13:34
Epanterias

Zdravím, nechci zpochybňovat úvahy veterináře, nevím nač se specializuje a s čím a jak často přichází do kontaktu, ale bylo by lepší vědět víc. Není tak nějak jasné, jak vypadá ubikace, jaká je teplota pod žárovkou, jestli tam měla možnost pozřít něco co do trávicího traktu nepatří (běžně umělé rostliny, molitan z filtru, atp.) a co je dominantním typem potravy nedávné doby (znám lidi, co říkají, že jejich zvíře má pestrý jídelníček, načež se ukáže, že ta rozmanitost je daná svátečním podáním něčeho, co obvykle nezkrmují). Fotka by také určitě nebyla k zahození, aby bylo zřejmé z čeho usuzujete Vy potažmo veterinář na zácpu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru