Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pogona Vitticeps, terárium, osvetlenie

Dobrý deň,
Zaobstaral som si Pogonu ako začiatočník v teraristike mám pár dotazov, som zmätený z všelijakých tých svetiel, žiaroviek, žiariviek a plnospektrálnych svetiel, teplôt a tak podobne.
Výbavička:
- Terárium sklenené, vetracie otvory na boku, z vrchu kovová sieť veľkosť: 91,4 x45,7 x 45,7 cm
- Teplota cez deň v teráriu na teplej strane okolo 30-31°C, na výhrevnom bode cca 43°C, chladná strana má 23-24°C. V noci konštantný pokles na 20°C.
- Svietim 12 hodín denne
- osvetlenie: RP ziarovka Daylight Basking Spot 100W a Repti Planet žiarovka UVB 15.0 13 W, plus led svetlo cca 40cm dlhé.
- osvetlenie mám na vrchu terária, Pogona má možnosť sa k nemu dostať na cca 30cm za pomoci vyvýšeného miesta.
- Čo sa týka stravy, dávam jej na dennej báze rukolu, sem-tam prihodím uhorku, jablčko, mkrvu občas. Čo sa týka hmyzu dostáva cvrčky a šváby samozrejme živé a obalené vo vápniku/raz za nejaký čas obalene v multivitamíne.
- vylučovanie pravidelné
- Rada papá, nemá žiadne problémy, je kľudná, akurát jeden deň mala taký, že bola celý čas v chladnej časti a pospávala potom sa vykadila 2x za deň a bola okej predpokladám že slabšia zápcha.
-Povedali mi že má niečo okolo 10 mesiacov, zmeranú ju nemám ale váhu má 160g.

Chcem sa spýtať či je všetko mnou opísane v poriadku, chcem aby sa mala čo najlepšie, keď čítam fóra každý radí niečo iné, odporúča niečo iné. Som za každú radu, napríklad k tým svetlám teplota vyhovuje ,UVB v poriadku? Ako často má dostavať cvrčky a šváby a koľko?

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny